If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-14,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВНА ПОКАНА, ИЗВЕСТУВАЊЕ И СООПШТЕНИЕ ЗА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНАТА ТАКСА

  |     |   No comment

ЈАВНА ПОКАНА За поднесување даночна пријава за утврдување на данок на имот за 2020 година.   ИЗВЕСТУВАЊЕ За пријавување на настанати промени во 2019 година, кои се однесуваат на данокот на имот и комуналната такса   СООПШТЕНИЕ За подмирување на данок на имот и комунална такса...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXXVII СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXXVII седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО РАДОВИШ ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОД.

  |     |   No comment

 Врз основа на чл.22, став 1, точка 8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, став 1, од Статутот на општина Радовиш и врз основа на член 9 од Правилникот за доделување на стипендии на талентирани ученици од основното и средното образование во општина Радовиш...

Прочитај повеќе

Повик за поднесување на понуди (ППП), ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) MSIP- NCB-137-19

  |     |   No comment

Повик за поднесување на понуди (ППП)   РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) MSIP- NCB-137-19 Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој проект објавена во изданието на UN Development Business со бр. 767 од 31 јануари, 2010 година...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И СОУ „КОСТА СУСИНОВ“- РАДОВИШ, ЗА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04.07.2013 год. и Правилникот за доделување на стипендии...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ ЗА 2019 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на донесената Одлука бр.08-1535/1 за распишување на Конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019 година, донесена на Советот на општина Радовиш на ден 07.10.2019 год. општина Радовиш објавува :   JАВЕН КОНКУРС за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

 На ден 08.10.2019 година Вторник во периодот од 10 до 15 часот Заменик народен правобранител од канцеларијата во Струмица ќе врши прием за граѓаните од општина Радовиш.    Приемот ќе биде во малата сала за состаноци (1-ви кат) во општина Радовиш....

Прочитај повеќе

XXXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Закажаната 34 Седница на Советот на Општина Радовиш се одржа во Салата за состаноци, на седницата беше Дневен ред од 61 точка, и надополнета со уште една точка. Поради неусогласеност на ставовите седницата беше прекината.   Од предложените точки на Дневниот ред се донесени само шест, по што...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXXIV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XXXIV седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРОГРАМА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА 6-ТО НОЕМВРИСКИ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе