If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-3,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ СО ПЛАН ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦИ НА ГП 4.24 КОН 4.23 И ГП 4.25 ОД ДУП ЗА УБ 8-ДЕЛ И УБ 9-ДЕЛ, ВО РАДОВИШ ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Постапка бр. 40548,  арх. бр. 26 - 389/1  од 25.02.2021 г.   Предмет: ИЗВЕСТУВАЊЕ за јавен увид на Урбанистички проект со план за парцелација за промена на граници на ГП 4.24 кон 4.23 и ГП 4.25 од ДУП за УБ 8-дел и УБ 9-дел, во Радовиш Општина...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 8 ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 и член 53 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 8 итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе се одржи на 17.03.2022...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 40167 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ГРАДБА СО НАМЕНА Е1.13

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, Ви доставува предлог за одобрување на Проектна Програма за изработка на Урбанистички проект вон опфат на урбанистички...

Прочитај повеќе

ОТЧЕТ 100 ДЕНА, ГРАДОНАЧАЛНИК АЦО РИСТОВ

  |     |   No comment

  Почитувани сограѓани Изминаа 100 дена откако ми ја дадовте Вашата доверба за Градоначалник на општина Радовиш.   Во текот на изборната кампања Ви зборував дека има разлика во понудените програми и Вие ја препознавте таа разлика. Веднаш презедовме обврска да покажеме на дело дека постои разлика. Во овие 100...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН СЛУЖБЕНИК

  |     |   No comment

Согласно член 52 од Законот за административни службеници објавуваме Одлука за унапредување на административен службеник по интерен оглас број 1/2022     ОДЛУКА (погледни или превземи)...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 7 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 7 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

УВИД ВО РАБОТИТЕ НА ПОСТАВУВАЊЕТО НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО УБ 9.2 И НА САНИРАЊЕТО НА ДЕЛ ОД РЕЧНОТО КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА

  |     |   No comment

Денес направивме увид во работите на поставувањето на канализационата мрежа во УБ 9.2 и на санирањето на дел од речното корито на Радовишка река....

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ: СЕ ОДОБРУВА ПЛАНСКА ПРОГРАМА ВО Е-УРБАНИЗАМ СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 40846 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА ВО С. КАЛУГЕРИЦА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ, СО КЛАСА НА НАМЕНА Е1

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од Законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, за изработка на Урбанистички Проект вон опфат на урбанистички план за изградба на улица во с. Калугерица,...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ-МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

И З В Е С Т У В А Њ Е   Се известуват граѓаните на Општина Радовиш дека врз основа на чл.84 од Законот за локална самоуправа,чл.21 ст.1 точка 43 од Статутот на општина Радовиш и донесена  Одлука на Советот на општина Радовиш на ден 31.01.2022...

Прочитај повеќе