If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Спорт
46
archive,paged,tax-portfolio_category,term-sport,term-46,paged-3,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

УСПЕШНО ОРГАНИЗИРАНА „ОДБОЈКАРСКАТА УЧИЛИШНА ЛИГА 2018“

  |     |   No comment

Во организација на Општинскиот училишен спортски сојуз, а под покровителство на Општина Радовиш и Градоначалникот Герасим Конзулов во текот на месец мај за прв пат беше организирана „Општинската училишна лига во Одбојка„ за ученици од основните училишта.   Во оваа лига учествуваа сите основни училишта, а како...

Прочитај повеќе

ДОДЕЛЕН ПЕХАРОТ НА ФК РАКЛИШ, ШАМПИОНОТ ОД ОПШТИНСКАТА ФУДБАЛСКА ЛИГА 2017/18

  |     |   No comment

ФК Раклиш ја освоија шампионската титула во Општинската фудбалска лига 2017/18. Вчера на Градскиот стадион во Радовиш, свечено им беше доделен пехарот за оваа титула од страна на Градоначалникот Герасим Конзулов....

Прочитај повеќе

МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР „НАШИ ВЕЧНИ ХЕРОИ“

  |     |   No comment

Во чест на тројцата загинати бранители кои потекнуваат од нашата општина Готак, Соколов и Крстев, вчера беше одржан Меморијалниот турнир во мал фудбал „Наши вечни херои“.   ОО на МПС Радовиш и општина Радовиш и годинава по втор пат беа организиратори на овој меморијален турнир, а генерален...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2017“

  |     |   No comment

Вчера во Ресторан Шампион беше одржана манифестацијата „Спортист на годината 2017“.   На манифестацијата присуствуваа голем број спортисти, тренери, спортски работници и претставници од спортските клубови, како и претставници од бизнис секторот во општина Радовиш. Комисијата за образование, спорт и култура и Советот на општина Радовиш врз основа...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ-СПОРТИСТИ ОД ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари прием на учениците, спортисти-одбојкари од ООУ „Крсте П. Мисирков“ кој станаа „Државни шампиони“. Повод за овој прием од страна на Градоначалникот беше освојувањето на првото место од одржаното државно првенство во Одбојка, каде што нашите ученици од пласираните четири екипи во...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА РАКОМЕТАРИТЕ ОД РК РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари средба со ракометарите и управата на Ракометниот клуб Радовиш кој се натпреварува во највисокиот ранг на натпреварување -Супер ракометната лига на Македонија.   Градоначалникот Конзулов им ги честиташе досегашните успеси на ракометарите кои се редоследни со четири победи последоватални од пролеттниот дел...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА VIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на VIII- Итна седница на Советот на општина Радовиш. Седницата...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ, ЗДРУЖЕНИЈА И СОЈУЗИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе

ОГЛАС за предлагање на кандидати за избор на спортист, спортска екипа и тренер за 2017 год.

  |     |   No comment

О Г Л А С За предлагање на кандидати за избор на спортист, спортска екипа и тренер за 2017 год. како и за спортски работник за повеќегодишна работа   Комисијата за култура, образование и спорт ги повикува сите спортисти и спортски екипи од општина Радовиш, кои имаат...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ И МАНИФЕСТАЦИИ ВО ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

                                      ЈАВЕН ПОВИК за предлагање на програми, проекти, натпревари и манифестации од областа на спортот во општина Радовиш за 2018 година   За остварување на јавните потреби од областа...

Прочитај повеќе