If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-10,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ВО ТЕК ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА УЛИЦА ШАИН МААЛЕ

  |     |   No comment

Деновиве изведувачот „Бино Дооел“ ги отпочнува градежните работи на улицата Шаин Маале во Радовиш, предвидена е рехабилитација на улицата во вкупна вредност од 2.596.540,00 денари.     Градежните работи предвидуваат чистење на улицата, како и целосно чистење на атмосферската канализација која е целосно запушена и загадена, како и...

Прочитај повеќе

НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ВОИСЛАВЦИ И КАЛУЃЕРИЦА ЌЕ ДОБИЈАТ ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА

  |     |   No comment

Најавата за отпочнувањето на реализација на овој проект со задоволство ја дочекаа жителите на населеното место Воиславци кое целосно ќе биде опфатено и конечно ќе биде решен овој долгогодишен проблем во ова населено место.   Министерството за транспорт и врски го објави тендерот за изградба  на локален...

Прочитај повеќе

ПАТОТ ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ ДОКОМПЛЕТИРА

  |     |   No comment

Започна изградбата на нови 950 метри од патниот правец Подареш-Смиљанци.   Завршени се сите законски рокови и процедури околу избор на изведувач на дел од патниот правец Подареш-Смиљанци кој ќе биде изграден со подршка од Јавното претпријатие за државни патишта.   Со претходниот проект делница од овој патен правец...

Прочитај повеќе

ЗАВРШНИ АКТИВНОСТИ-ПОПЛОЧУВАЊЕ НА УЛ. „6-ТИ НОЕМВРИ“ (КРАК)

  |     |   No comment

Жителите од улицата „6-ти Ноември“ (крак) деновиве се сведоци на завршните активности за поплочување на ова улица која долги години во центарот на градот беше проблематична за нив, особено во зимскиот период и во време на обилни врнежи. Ова е дел од многуте активности кои се...

Прочитај повеќе

УЛИЦАТА „ДАНЕ ТРАЈКОВ“ ИНТЕНЗИВНО СЕ ПОДГОТВУВА ЗА АСФАЛТИРАЊЕ

  |     |   No comment

Уште едно ветување од Градоначалникот Сашко Николов се реализира и е во финалната-завршна фаза,  долго очекуваната улица за изградба „Дане Трајков“ станува реалност за граѓаните од 5та УЗ во Радовиш.   По завршувањето на атмосферската, фекалната и водоводната мрежа, деновиве интензивно се работи на последниот строј, а...

Прочитај повеќе

ДЕЧИЊАТА ОД ПОДАРЕШ И ЗЛЕОВО ЌЕ СЕ РАДУВУВААТ НА НОВИТЕ ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА

  |     |   No comment

Општина Радовиш отпочнува со градба на уште две нови детски игралишта и поставување на урбана опрема во паркови во с.Подареш и с.Злеово.   Изградбата на детскиот парк во с.Подареш е веќе отпочната, додека во тек е расчистување на теренот во каде треба да  се изгради детски парк...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТОТ „ХУМАНОСТА НАШ ПРЕДИЗВИК“

  |     |   No comment

  Средба со лицата ангажирани за спроведување на Проектот ,,Хуманоста наш предизвик“ ,,Хуманоста наш предизвик“-проект кој ќе се реализира во текот на следните шест месеци по програмата „Општинско-корисна работа“ има за цел да овозможи социјално вклучување на невработени лица преку нивно ангажирање на определено скратено работно време,...

Прочитај повеќе

АКЦИЈАТА ЗА САНИРАЊЕ И ЧИСТЕЊЕ НА ПОЛСКИТЕ ПАТИШТА

  |     |   No comment

Во тек е акција за санација и чистење на полските патишта.   Со отпочнување на сезоната на полјоделски работи, секоја година се јавува потребата од интервенции за подобрување на полската патна инфраструктура. Оваа година според завршената тендерска постапка еден милион денари од буџетот на општина Радовиш ќе бидат...

Прочитај повеќе

ВО ЗАВРШНА ФАЗА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА ВО ЈАРГУЛИЦА

  |     |   No comment

Во завршна фаза е изградбата на улица во село Јаргулица која е во должина од 1361 метри и ширина од 8 метри.   Веќе се поставени ивичњаците на тротоарот кои се со ширина од 1,5 м. Секој момент се очекува да започне асфалтирањето и финализирањето на овој...

Прочитај повеќе

РЕГУЛАЦИЈА НА ВОДОТЕКОТ НА РЕКА СУШИЦА-ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов и министерот за животна средина Нурхан Изаири потпишаа договор со кој се предвидува изработка на проект: ,,Изработка на комплетна техничка документација за регулација на речното корито на река Сушица, Радовиш,,.   Со изработката на ова техничка документација во наредниот период ќе...

Прочитај повеќе