If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-6,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДОБРЕН ЗАЕДНИЧКИ ПРОЕКТ НА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН, РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА И ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Општина  Радовиш и Општина Тетевен (Република Бугарија) ја започнуваат новата 2019 година со добри вести. Во месец Септември 2018 година, двете збратимени општини аплицираа со проектот „Заедно создаваме подобра иднина” за директно финансирање од ЕУ програмата „Европа за граѓаните”, насока „Демократска ангажираност и граѓанско учество“,...

Прочитај повеќе

ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ЕКО-ДРР“

  |     |   No comment

Во Понеделник, 26.11.2018 год. во Центарот за култура „Ацо Караманов“, беше реализирана промоција на Проектот за градење на капацитети за еко – системско базирано намалување на ризиците од катастрофи (Еко–ДРР) преку одржливо стопанисување на шумите.   Во овој проект, кој се реализира преку Балканската канцеларија на меѓународната...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗВЕДБА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА НА ОOУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ

  |     |   No comment

Започнати се градежни активности за изведба на нова канализациона мрежа на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ за решавање на долгогодишниот проблем со неефикасната метода на испумпување на фекалиите.   Новата инсталација ќе го надмине проблемот со непријатната миризба која се ширеше во училиштето и воедно ќе ги елеминира...

Прочитај повеќе

ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ДРЖАВНИ ПАТИШТА ЗОРАН КИТАНОВ ВО ПОСЕТА И УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов заедно со Градоначалникот на Радовиш Герасим Конзулов денес беше во обиколка и изврши увид на градежните работи кои се одвиваат во Радовиш на регионалниот пат Радовиш-Подареш, проект кој опфаќа целосна реконструкција и рехабилитација долж целата траса од...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА УЛИЦАТА ВО УБ 15 ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Деновиве започна реализацијата на проектот за изградба на улица бр. 4 во УБ 15 во Радовиш, каде што ќе биде опфатена исто така и изградба на атмосферска, водоводна и канализациона мрежа на оваа улица бр. 4.,  и дел од улица бр. 3. Должината е 180...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАДОВИШ-ПОДАРЕШ (R1310)

  |     |   No comment

Во тек се работни активност на проектот кој ја опфаќа реконструкцијата и рехабилитацијата на Регионалниот пат кон село Подареш.   Во овој проект е вклучена целосна реконструкција и рехабилитација долж целата траса од 9,8 км. почнувајки од раскрсницата пред Ињево па се до село Подареш....

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНУВА ПРОЕКТОТ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ НА ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

  |     |   No comment

Започнува реализацијата на инплементација на мерки за енергетска ефикасност во ООУ„Орце Николов“ Ињево   Вчера во општина Валандово се одржа работна средба на проектните партнери вклучени во проектот “3Еm“, на кој присуствуваа претставници од општините Серес, Радовиш, Валандово, како и партнерите од музичкиот конзерваториум од Грција и...

Прочитај повеќе

РАБОТНИ АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ НИЗ ОПШТИНАТА

  |     |   No comment

Во тек се работни активности на повеќе инфраструктурни проекти во општина Радовиш. Се асфалтира улицата во Раклиш која е во должина од 370 метри. ширина 6 метри. Асфалтирањето ќе биде со два слоја на асфалт 7+4 см, а исто така ќе биде поставен бекатон на тротоарите...

Прочитај повеќе

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА И ИЗГРАДБА НА УЧИЛИШТЕ ВО КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Турската меѓународна агенција за соработка и развој (ТИКА) претставувана од Ајтекин Ајден-програмски координатор и општина Радовиш претставувана од Градоначалникот Герасим Конзулов вчера потпишаа договор за соработка во врска со работите поврзани со Проектирање и градежни работи за нова училишна зграда во подрачното училиште во село...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ ВО ОБИКОЛКА И ПОСЕТА НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН

  |     |   No comment

ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО РАДОВИШ   Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конузлов денес беше во обиколка и посета на Градскиот стадион во Радовиш каде што се одвиваат градежни работи околу оградување и реконструкција на соблекувалните на стадионот.   Средствата обезбедени за овие градежни работи се во вредност...

Прочитај повеќе