If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
10277
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10277,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Дата

April 28, 2015

Категорија

Вести

Градоначалникот Сашко Николов денеска беше домаќин на амбасадорот на Босна и Херцеговина во Република Македонија Здравко Беговиќ.

 

На заедничката остварена средба и разговори беа разгледани можностите за соработка помеѓу општини од Босна и Херцеговина, забелешка на амбасадорот беше дека по конфигурација општините во Македонија се слични со општините во Босна и Херцеговина и дека тој многу сака да доаѓа во овој дел на Македонија, воодушевен од гостопримството и приемот.

 

Амбасадорот заедно со претставници на локалната самоуправа ги посетија локалните фирми ,,Бест Фоод,, и Млекара ,,Ѓеоргиеви,, и ,,Металпромет,, каде што амбасадорот се запозна со менаџерскиот тим и сопствениците на локалните фирми каде што утврдија насоки на идна заедничка соработка во делот на промоцијата, давањето подршка и унапредувањето на меѓусебното деловно работење.

 

Амбасадорот ја посети црквата ,,Света Троица,, во Радовиш при што искажа големо воодушевување од нејзината убавина и убавината од фрескоживописот. Пред неговото заминување Амбасадорот Беговиќ изјави дека е воодушевен од приемот и целокупната организација на посетата од општина Радовиш, изрази жалење што не може да ги види сите убавини на нашата општина и најави дека во почетокот на летото повторно ќе го посети Радовиш со цел воспоставување на поблиски економски и културно-образовни односи помеѓу Радовиш и Република Босна и Херцеговина.