If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ИТАЛИЈА
13163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13163,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ИТАЛИЈА

Дата

November 28, 2017

Категорија

Вести, Култура

Согласно добиениот проект „TOGETHER IN DIVERCITY“ од програмата „Европа за граѓаните 2014-2020“- потпрограма Демократската ангажираност и граѓанско учество – Збратимување на градови, која се финансира од страна на Европската комисија, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот Герасим Конзулов, беше во официјална посета на општина Контурси Терме во Република Италија.

 

Во состав на делегацијата беа и претседателот на Советот Коле Чаракчиев, членови на Советот, членови од општинската администрација како и триесет средношколци од Средното општинско училиште со нивните професори и студенти на Факултетот за туризам при универзитет „Гоце Делчев“-Штип.

Во склоп на посетата, беа разменети клучевите на градовите како чин на збратимување и отпочнување на заедничката соработка.

 

Проектот како дел од потпрограмата, опфаќа да, преку размена на искуства помеѓу општините, дојде до подигање на свеста кај граѓаните за важноста и придобивките од членството во Европската унија, решавање на проблемот со и застапеноста на граѓаните во Европските институции, и секако зацврстување на нови партнерства за спроведување на зеднички проекти финансирани од Европската комисија.

 

Градоначалникот Герасим Конзулов оствари неколку средби со Градоначалникот на Контурси Терме Алфонсо Форленза, истакнувајќи дека општина Радовиш го зголемува кругот на пријателски градови и општини кои ги сметаме за братски: „Сметам дека денешниот чин ќе значи и отпочнување на заедничка соработка помеѓу нашите две општини во областа на културата, образованието, туризмот и економијата. Започнуваме комуникација и отвараме можности за соработка како помеѓу двете општини така и помеѓу нашите институции“ истакна градоначалникот Конзулов на чинот на збратимување.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА