If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДОДЕЛЕНИ БЛАГОДАРНИЦИ ЗА КРВОДАРИТЕЛИТЕ
15799
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15799,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ДОДЕЛЕНИ БЛАГОДАРНИЦИ ЗА КРВОДАРИТЕЛИТЕ

Дата

April 03, 2019

Категорија

Вести

Црвен крст-Општинска организација Радовиш го одбележа Денот на основањето на Црвен Крст и Денот на крводарителите.

Меѓународното движење на Црвениот крст е настанато како резултат на желбата да им се помогне и тоа без било каква пристрасност, како и да го спречи и олесни човековото страдање секогаш кога е тоа можно. Црвениот крст е отворена организација и ја извршува својата хуманитарна работа на целата територија во земјата.Тоа е движење за давање на доброволна помош кое не е инспирирано од материјални побуди.

 

Денеска Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов заедно со Секретарот на ОО Црвен Крст – Радовиш Верица Беќарова им доделија благодарници на крводарители кои имаат 10 дарувања на крв.

Доброволното дарување на крв претставува израз на високи етички, хумани и морални вредности, да се дарува крв и да се спаси нечиј живот и висок чин на хуманост и благодарност. Благодарение на изразената свест кај илјадници наши сограгани, спасени се многу човечки животи. Изјави Секретарот на Црвен крст на општинска организација Радовиш.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА