If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАВРШИ ЕСЕНСКИОТ ДЕЛ ОД ОПШТИНСКА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ФУТСАЛ 2014/15
9594
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9594,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАВРШИ ЕСЕНСКИОТ ДЕЛ ОД ОПШТИНСКА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ФУТСАЛ 2014/15

Дата

November 27, 2014

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Општинска училишна лига во Футсал 2014/15

Во есенскиот дел од Општинската училишна лига во Футсал 2014/15,  беа одиграни вкупно 4 (четири) кола, во кои како најуспешна се покажа екипата на Основното општинско училиште „Крсте Петков Мисирков“.

 

Оваа е втората сезона каде нашите основни училишта имаат можност да се натпреваруваат во Футсал. Упатувајќи порака кон сите ученици за важноста на училишниот спорт и важноста од водењето на здрав живот.

 

Натпреварите од есенскиот дел се одиграа во Спортската сала „25 Мај“, по претходно извлечена ждрепка. Пролетната сезона од 6 кола, ќе биде реализирана во периодот од 28.03.2015 год. до 02.05.2015 год.

 

Општинската училишна лига во Футсал е под покровителство на Градоначалникот Сашко Николов и Советот на општина Радовиш, а во техничка организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт.

 

По завршувањето на лигата, ќе следува прогласување и награди за најуспешните екипи.