If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАНИФЕСТАЦИЈА „ АПРИЛИЈАДА 2015“
10156
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10156,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАНИФЕСТАЦИЈА „ АПРИЛИЈАДА 2015“

Дата

April 01, 2015

Категорија

Вести

По повод меѓународниот ден на шегата 1-ви Април, во организација на Општина Радовиш и Центарот за култура „Ацо Караманов’’ и оваа година, традиционално се одржа манифестацијата „Априлијада 2015”.

 

Маскираните дечиња од детските градинки,  основните училишта од општината, не криејќи ја својата радост продефилираа со своите маски низ улиците на Радовиш движејки се кон плоштадот Св. Спасо Радовишки. Нивнита креативност изразена преку поединечните и групните маски, беше повод за радост, шега и подобро расположение на сите генерации.

 

На денешната манифестација „Априлијада 2015 настапија ”ЈОУДГ „Ацо Караманов“, Проект „Ран детски развој“, ООУ „Орце Николов“, ООУ „Кирил и Методиј“, ООУ „Коста Рацин“, ООУ „Крсте П. Мисирков“, ООУ „Никола Карев“ и  СОУ Коста Сусинов со најавниот музички перформанс „Еколошка песна’’.