If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МИНИСТЕРОТ ФУРКАН ЧАКО ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА РАДОВИШ
9615
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9615,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МИНИСТЕРОТ ФУРКАН ЧАКО ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА РАДОВИШ

Дата

December 10, 2014

Категорија

Вести

Во работна посета на општина Радовиш денес беше Министерот без ресор во Владата на Република Македонија, Фуркан Чако.

 

Министерот имаше работна средба со Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, каде што се разговараше на повеќе теми, а  беа разгледани низа прашања поврзани со можните инвестиции во новоформираните индустриски зони во Радовиш, како и разменети мислења за актуелни проблеми со која се соочува општина Радовиш.

 

Министерот од страна на Градоначалникот Николов беше информиран за тековните активности околу ТИРЗ зоната, и можноста за изградба на индустриски капацитети на странски инвеститори за најкус временски период.

 

Нагласувајки ги одличните меѓуетнички односи во општината помеѓу турското и македонското население што станува пример за цела држава, Министерот Фуркан Чако, истакна дека најважно нешто и заложба на Владата ќе биде што поскоро отварање на нови фабрики и можноста за вработување на голем број граѓаните од општина Радовиш.

 

Во продолжение на денешната работна средба Министерот Чако заедно со Градоначалникот Сашко Николов ја посетија ТИРЗ зоната во Радовиш.