If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДБЕЛЕЖУВАМЕ „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“
15561
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15561,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДБЕЛЕЖУВАМЕ „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“

Дата

February 11, 2019

Категорија

Вести, Култура

2019 година, општина Радовиш одбележува значаен јубилеј од своето минато – 1000 години од првото пишано спомнување на Радовиш како рано средновековно гратче, во грамотата на византискиот император Василиј Втори.

 

За таа цел, во соработка со општинските, културни и образовни установи, како и со здруженијата на граѓани од областа на културата и еминентните уметници од нашиот град, подготвивме програма со која ќе го одбележиме овој значаен јубилеј.

 

Ќе бидат понудени разни содржини од музичко-сценските уметности, драмската и книжевната уметност, ликовната уметност, а ќе бидат понудени и многу фолклорни и традиционални бисери, или со еден збор многу атрактивни културни содржини со кои се надеваме дека ќе го подигнеме нивото на културното живеење во нашата општина, а со тоа и сите заеднички ќе го промовираме Радовиш, како општина со богато културно-историско наследство.

 

Дел од содржините во оваа програма се веќе традиционални и познати на пошироката јавност, но одреден дел се нови содржини со кои ќе го одбележиме значајниот јубилеј.

 

Се надеваме дека оваа година ќе биде посебна за сите нас и заеднички ќе допринесеме за културниот развој на нашата општина.

Со почит !

 

Општина Радовиш

www.facebook.com/1000Radovis/