If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2021“
18912
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18912,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2021“

Дата

February 07, 2022

Категорија

Вести, Спорт

Во присуство на голем број спортисти, тренери, спортски работници и претставници од спортските клубови, како и претставници од бизнис секторот во општина Радовиш, на 04.02.2022 год., Петок во Ресторан „Маг Марг“ беше одржана традиционалната манифестација „Спортист на годината“.

 

Претходно комисијата за образование, спорт и култура и Советот на општина Радовиш врз основа на објавениот Оглас за пријавување на спортисти, спортски работници и спортски екипи а согласно Правилникот за критериуми за избор на спортист на годината, извршија избор на најдобрите поединци – спортисти во различни категории, спортски екипи, тренер, спортски работник и посебни спортски достигнувања за изминатата 2021-та година.

 

Манифестацијата беше отворена со поздравен говор на Градоначалникот на општина Радовиш, Ацо Ристов а потоа следуваше видео презентација на документарниот филм „Македонскиот сон – Ние сме светски шампиони“.

 

 

По презентацијата, најпрво беа доделени Плакети за посебно спортско достигнување на Атанас Ципушев од СРРК „Крап“ и Драги Коцев од ЖФК „Плачковица“ а потоа следуваа Плакетите на Горан Атанасов од Боречкиот клуб „БУЧИМ – РАДОВИШ“ за спортски тренер на годината и на Перо Трајчев од КК „Бучим-Феникс“за спортски работник за повеќегодишна работа. Веднаш потоа беа доделени Плакети за науспешни спортски екипи на  Боречкиот клуб „БУЧИМ – РАДОВИШ“ и Женскиот фудбалски клуб „Плачковица“.

 

 

Во продолжение од страна на Градоначалникот Ристов, беа доделени Плакетите за спортсти на годината на: Мемет Усеинов во категорија-пионери, Зорица Јованова и Арон Николов во категорија-кадети како и Плакетите на Благица Гоцевска од Џудо клуб „Сенсеи“ и Мирко Василев од Муаи Таи клуб „КОМБАТ“ за Спортисти на годината – категорија Сениори.

 

 

На крај постхумно беше доделена Плакета на Зоран Мајсторски од Алпинистичкиот клуб „Плоча“ за врвни достигнувања во спортот.