If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАН ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ
14479
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14479,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАН ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Дата

June 11, 2018

Категорија

Вести

Со однапред позната траекторија со две главни места и тоа: Паркот на млади и плоштадот св.Спасо Радовишки се одржа третиот по ред Општински натпревар по прва помош во организација на Црвен крст на Република Македонија-Општинска организација Радовиш, а под покровителство на Општина Радовиш.


На натпреварот земаа учество пет екипи составени од по шест члена.
Сите екипи изминатиот период работеа на зададени суппозиции со претходно одредени ментори-лекари ЈЗУ „Здравствен дом“ Радовиш и ПЗУ прим.Д-р Андон Кочев.
Најдобра беше екипата на Клубот на млади при Црвен крст на Република Македонија-Општинска организација Радовиш.
Со организација на овој настан се надеваме на остварување на нашите цели, како и добар пласман на Државниот натпревар кој оваа година ќе се одржи во Кичево-рече Секретарот на оваа Општинска организација Верица Беќарова.