If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАДОВИШ-ОПШТИНА ВО КОЈА СЕ ПОЧИТУВААТ ПРИНЦИПИТЕ НА ДОБРО ВЛАДЕЕЊЕ
10279
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10279,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАДОВИШ-ОПШТИНА ВО КОЈА СЕ ПОЧИТУВААТ ПРИНЦИПИТЕ НА ДОБРО ВЛАДЕЕЊЕ

Дата

April 29, 2015

Категорија

Вести

Општина Радовиш е на 2-ро место помеѓу општините од Југоисточен регион, а на 9-то на генерално ниво помеѓу 40 истражувани општини по проектот ЛОТОС-размена на најдобри ЕУ практики во следењето на антикоруптивни мерки на локално ниво. Главната цел на овој проект е да се промовираат и поттикнат практиките за антикорупција и добро владеење на локално ниво, што ќе обезбеди одржлива средина за социјален, економски и еколошки развој.

 

Зајакнувањето на капацитетит е на граѓаните и граѓанскиот сектор за мониторинг на антикоруптивните практики на локално ниво е предвидено да биде еден од главните предуслови за постигнување на општата цел.

 

Проектниот конзорциум се состои од 8 граѓански здруженија, од кои секое претставува и работи во еден од планските региони. Активностите на проектот вклучуваат и други елевантни институции, како на пример, Заедницата на единиците на локалната самоуправа и националните антикорупциски тела, кои се од клучно значање  кога станува збор за имплементација на ефикасни јавни политики за транспарентност и одговорност во земјава. Водечки партнер на проектот е Центарот за истражување и креирање политики (ЦИКП) од Скопје.