If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | СЕМИНАР ВО РАМКИТЕ НА „ПРОЕКТОТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ЗА ЕКОСИСТЕМСКИ-БАЗИРАНО НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД КАТАСТРОФИ“
14335
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14335,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

СЕМИНАР ВО РАМКИТЕ НА „ПРОЕКТОТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ЗА ЕКОСИСТЕМСКИ-БАЗИРАНО НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД КАТАСТРОФИ“

Дата

May 15, 2018

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Во рамките на „Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи (EcoDRR) преку одржливо управување со шумите во Република Македонија” денес беше одржан еднодневен Семинар  за запознавње со концептот на  Еко-ДРР и беше презентиран Проектот.

 

 

На почетокот воведно обраќање имаше Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов и експерти од ЈИЦА Проектот.

 

Најпрвин  присутните беа запознаени со ЈИЦА Проектот кој треба да се реализира во општина Радовиш, концептот на Еко ДРР и заштита на шумите и управување со шумите во Јапонија.

 

На овој Семинар присуствуваа претставници од повеќе институции од општина Радовиш: Центар за управување со кризи, ЈП „Македонски шуми”, ПЕ „Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство“ Радовиш, МВР ПС-ОН Радовиш, Општина Радовиш, ПЕ „Агенција за катастар на недвижности“ Радовиш, ЈП „Плаваја“ Радовиш и Експерти од ЈИЦА (вклучени на проектот).