If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | 43 КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ
12091
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12091,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

43 КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

Дата

November 22, 2016

Категорија

Вести, Култура

И оваа година по 43 пат, под покровителство на општина Радовиш и Министерството за култура на Република Македонија, во деновите 25.11.(Петок), 26.11.(Сабота) и 27.11.(Недела) во организација на Советот на караманови средби при Центарот за култура „Ацо Караманов“ а во соработка со ОНБ „Браќа Миладиновци“ и Друштвото на писатели на Р.Македонија а  ќе биде организирана традиционалната манифестација „КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ“.

 

Предвидена е доста богата Програма во која ќе биде опфатено роднокрајното поетско творештво преку промоција на две книги, ќе биде организиран поетски караван со поетски мозаик, поетски портрети а секако ќе биде доделена и наградата „КАРАМАНОВ 2016“.

 

И оваа година, манифестацијата има меѓународен карактер бидејќи учество ќе земат реномирани поети од Република Турција, Република Србија, Република Словенија, Република Црна Гора и други, а исто така предвидено е и гостување на поети од збратимените општини на општина Радовиш.