If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | 44 КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ
13150
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13150,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

44 КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

Дата

November 24, 2017

Категорија

Вести, Известување, Култура

И оваа година по 44 пат, под покровителство на општина Радовиш и Министерството за култура на Република Македонија, во деновите 30.11.(Четврток), 01.12.(Петок), 02.12.(Сабота) во организација на Советот на караманови средби при Центарот за култура „Ацо Караманов“ а во соработка со ОНБ „Браќа Миладиновци“ и Друштвото на писатели на Р.Македонија а ќе биде организирана традиционалната манифестација „КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ“.

 

Предвидена е доста богата Програма во која ќе биде опфатено роднокрајното поетско творештво преку промоција на книги, ќе биде организиран поетски караван со поетски мозаик, поетски портрети а секако ќе биде доделена и наградата „КАРАМАНОВ 2017“.

 

И оваа година, манифестацијата има меѓународен карактер бидејќи учество ќе земат реномирани поети странство.