If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ
11016
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11016,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ

Дата

October 13, 2015

Категорија

Соопштенија

 

К О Н К У Р С

      за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2015/2016 година

 

За учебната 2015/2016 година, Општина Радовиш ќе додели:

 

–       20 стипендии на талентирани ученици од VI до IX одделение – по една од шесто, седмо, осмо и дветто одделение во сите пет основни училишта во општина Радовиш во основното образование во општина Радовиш. Стипендијата е во висина од 2 500,00 денари месечно , а се исплатува 9 (девет) месеци во годината.

–       8 стипендии на талентирани ученици од I-IV година во средно образование од кои: 5 стипендии во прва година – по една за ученици од сите 5 општински, основни училишта и по една за  2, 3 и 4  година. Стипендијата е во висина од 3.000,00 денари месечно , а се исплатува 9 (девет) месеци во годината.

 

Напомена: Во делот на учениците, коишто со завршено основно образование, ќе аплицираат за стипендија во I година средно, со 10 бодови плус ќе бидат бодирани оние ученици, коишто ќе се запишуваат во општинското средно училиште во Радовиш.

 

 

pdf_icon_50 КОНКУРС (превземи),  БАРАЊЕ (превземи),

Конкус за стипендирање ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов за учебната 2015/16 година.