If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИЗГРАДБА НА УЛИЦАТА КОН ТИРЗ ЗОНАТА ВО РАДОВИШ
12542
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12542,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИЗГРАДБА НА УЛИЦАТА КОН ТИРЗ ЗОНАТА ВО РАДОВИШ

Дата

March 24, 2017

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Отпочната е изградбата на улица која води до ТИРЗ зоната, улицата е со вкупна проектирана должина 270m’ (100m’ реконструкција, 170m’ нова градба) од вкупната должина 100m’ се постоечка изградена улица со оштетување на горен и долен строј. Претстои целосна реконструкција и замена на коловозна конструкција.

 

Ширината на коловозните ленти е 6 м, со тротоари од двете страни по 1,5 м. Инвестицијата е 4.825.251денари од Буџетот на локалната самоуправа. „Со изградбата на ова улица ние како општина допринесуваме кон развој на можностите за привлекување на нови инвестиции во ТИРЗ зоната, што се надевам дека во блиска иднина ќе стане реална можност“-рече градоначалникот Николов.