If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО УЧЕБНАТА 2014/15 ГОДИНА
9161
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9161,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО УЧЕБНАТА 2014/15 ГОДИНА

Дата

September 23, 2014

Категорија

Вести, Известување

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (“Сл.весник на РМ“ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04 јули 2013 г. и (Сл. Гласник на општина Радовиш бр.) и Правилникот за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр. бр.07-1330/1 од 04 јули 2013 г.  (Сл.Гласник на општина Радовиш бр.12 од 8.7.2013 г.), Градоначалникот на општина Радовиш распишува КОНКУРС за за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2014/2015 година

 

За учебната 2014/2015 година Општина Радовиш ќе додели:  20 стипендии на талентирани ученици од VI до VIII, т.е IX одделение во сите пет основни училишта, и 8 стипендии на талентирани ученици од I-IV година во средно образование. 

 

 pdf_icon_50   Погледни или симни го целиот Конкурс