If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАНИФЕСТАЦИЈА „МАРТИНКИ 2015“
10013
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10013,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАНИФЕСТАЦИЈА „МАРТИНКИ 2015“

Дата

March 03, 2015

Категорија

Вести, Култура

Вчера во Центарот за култура Ацо Караманов беше одржана манифестацијата „Мартинки 2015“ на која учествуваа Основните општински училишта од општина Радовиш и Детската градинка Ацо Караманов.

 

 

На манифестацијата со почеток во  12:00 час. од страна на посебна Комисија беше извршен избор на НАЈУБАВИ поединечни и НАЈУБАВИ групни мартинки, за кои од страна на ЦК Ацо Караманов и општина Радовиш беа обезбедени Признаниа и поединечни награди.

 

 

За најубави групни Мартинки беа прогласени:

–       ЈАСЛЕНА ГРУПА од клон Детско Изворче – ЈОУДГ Ацо Караманов

–       Актив на VI одд. при ООУ Крсте Петков Мисирков

–       Актив на VI одд. при ООУ Кирил и Методи – Ораовица

–       V -3 одд. при ООУ Никола Карев – освоено Прво место

 

 

За најубави поединечни Мартинки, Признанија беа доделени на :

–       ООУ Коста Рацин – Подареш

–       Павел Младенов при ООУ Никола Карев – освоено Прво место

 

 

Во продолжение на манифестацијата со почеток во 18:00 час. беше одржана куклената претстава  „Ојле брада во животинска балада“ во изведба на актери од театарот Ацо Шопов од Штип.