If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“
16853
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16853,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“

Дата

September 30, 2019

Категорија

Вести, Спорт, Тековни Проекти

И денес под мотото „БИДИ АКТИВЕН“, во соработка со АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ а под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, во општина Радовиш беше одбележана „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“.

 

На спортските терени во ООУ „Никола Карев“ беше спроведен проектот „БИДИ АКТИВЕН – ПРИЈАТЕЛСКИ НАТПРЕВАР“ кој е дел од ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ која ја одбележуваат 42 земји во Европа со учество на повеќе од 13 милиони учесници.

 

Заедно со Професорите по Физичко воспитување и одделенска настава, дечињата преку неколку спортски дисциплини и игри, покажаа дека најважно од се е да се биде активен и да се води здрав живот.