If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД СЕЛЧУК, Р. ТУРЦИЈА
16728
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16728,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД СЕЛЧУК, Р. ТУРЦИЈА

Дата

September 11, 2019

Категорија

Вести

Во деновите од 6 до 8 Септември, делегација од Општина Радовиш предводена од Градоначалникот, Герасим Конзулов, беше во официјална посета на збратимената општина Селчук во Република Турција.

 

Повод за гостувањето беше упатената покана по повод организацијата на јубилејниот, 50-ти по ред ЕФЕСТ фестивал на културата и уметноста.

 

Во склоп на посетата, делегацијата имаше официјален прием кај Градоначалничката на Селчук, Г-ѓа Филиз Черитоглу Шенгел каде обострано беше изразено задоволството од обновената соработка помеѓу двете општини со надеж дека во иднина ќе продолжи соработката на повеќе полиња од општественото живеење.

 

Исто така, остварена беше посета и на Здружението на иселеници од Радовиш и Конче а Градоначалникот оствари средба и со наши иселеници кои живеат на улицата „Радовиш“ во општина Селчук.

Градоначалникот Конзулов оствари посета и на пријателската Општина Алиага, каде беше остварен прием кај Градоначалникот Серкан Ачар.