If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРИЕМ НА МЛАДИТЕ БОРАЧИ НА БК БУЧИМ РАДОВИШ
16508
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16508,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРИЕМ НА МЛАДИТЕ БОРАЧИ НА БК БУЧИМ РАДОВИШ

Дата

July 30, 2019

Категорија

Вести, Спорт

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари средба со борачите, тренерите и раководството на БК Бучим. Повод за приемот беше успешното учество на Меѓународниот турнир којшто се одржа во Јалова, Р. Турција во периодот од 26-27.07.2019 година.

 

На турнирот учествуваа вкупно 120 учесници од 16 различни екипи од повеќе држави како што се Шпанија, Косово, Молдавија, Бугарија и Турција.

 

Од БК Бучим учество зедоа вкупно 9 борачи, a се вратија со исто толку освоени медали, и тоа:

I место: Михајло Илиев

II место: Мехмет Усеинов и и Илија Атанасов

III место: Стефан Митев, Мартин Иванов, Ѓорги Ѓоргиев, Гоше Павлов , Зорица Јованова и Христина Ѓоргиева

Градоначалникот Конзулов им ги честиташе успесите на нашите млади борачи од БК Бучим и им посака многу успеси и во наредниот период.