If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ 2016
11801
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11801,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

УЧИЛИШЕН НАУЧЕН САЕМ 2016

 


Училишен научен саем – креативност и талентираност на дело

Ова манифестација прераснува во традиционална и со се попозитивен ефект. Општината целосно го подржува настанот кој има за цел промоција на образовниот процес и поттикнување на натпреварувачки дух меѓу младите и постоечките образовни институции кои годинава се претставија со многу интересни проекти кои веќе ги реализирале во своите училишта и со своите ученици.

Ucilisen Saem 2016 (5)

Општинското основно училиште „Крсте Петков Мисирков“ на годинешниот училишен саем се претстави под мотото„Здрава храна-здрави генерации“, на нивниот штанд имаше изработки од овошје и зеленчук, целосно изработени паноа кои го претставуваат значењето на храната, витамините, корисна храна и нејзиното значење за целосниот организам. На вториот штанд беа претставени иновативни макети, изработки од природни науки, географија и други предмети од ученици од сите одделенија. Дваесет наставници од училиштето беа задолжени за доброто претставување на активностите на училиштето на штандовите на кои на посетителите им беа делени флаери и балони.

Ucilisen Saem 2016 (4)

Општинското училиште „Никола Карев“ се претстави со изработки од природни науки изработени од деца вклучени во одделенска и предметна настава. Макета по физика за сончев систем и електрични кола, а по предметот биологија на самиот штанд беа презентирани на експерименти.

 

Директорката на Основното општинско училиште „Кирил и Методиј“ Снежана Манева-Дулјанова рече: „Овој училишен научен саем е одлична можност учениците да ги презентираат своите достигнувања во текот на целата година, и одлична можност жителите на општина Радовиш и општина Конче да видат како и што работат учениците и нивните наставници“. На нивниот штанд доминираа изработки од историска секција и беше делена брошурка за училиштето.

Ucilisen Saem 2016 (1)

Децата од Општинското основно училиште „Орце Николов“годинава се претставија со две големи макети на традиционални македонски куќи, неколку помали како и сообраќајница. Учество во изработките е сите деца од училиштето.

 

Децата од Општинското основно училиште „Коста Рацин“ покрај нивните изработки и макети од годинашните активности, се претставија со учество на децата во ликовна колонија кои цртаа како и експеримент по физика наречен „Вулкан“. Дел учествуваа во културно-забавната програма.

 

Општинското основно училиште „Гоце Делчев“ од општина Конче годинава за прв пат се претстави на Училишниот научен саем, училиштето беше претставено со текст-кратка биографија, различни изработки од децата од одделенска настава направени по учебната програма, макети по техничко оригами, паноа на тема за еко-рециклажа.

Ucilisen Saem 2016 (6)

Средното стручно училиште „Коста Сусинов“ тематски ги подели штандовите на првиот беа претставени насоките електро и металургија, а на вториот штанд гимназиското образование преку предметите Физика, Хемија, Биологија, музика и спорт. Покрај презентирањето на активностите во текот на годината, активностите беа носочени и кон привлекување на ученици во прва година.

 

Колеџот „Јахја Кемал“ од Струмица како и годинава на заинтересираните родители и ученици им ги презентираше можностите за образување во рамките на колеџот кој е приватен, но со можности за стипендирање на талентирани ученици

Дата

May 28, 2016

Категорија

Вести, Реализирани Проекти