If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ И МАНИФЕСТАЦИИ ВО ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2018 ГОДИНА
13182
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13182,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРЕДЛОГ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ И МАНИФЕСТАЦИИ ВО ОБЛАСТА НА СПОРТОТ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2018 ГОДИНА

Дата

November 29, 2017

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија, Спорт

                                      ЈАВЕН ПОВИК

за предлагање на програми, проекти, натпревари и манифестации од областа на спортот во општина Радовиш за 2018 година

 

За остварување на јавните потреби од областа на спортот, Градоначалникот на општина Радовиш распишува Јавен повик за пројавување интерес со предлагање на програми, проекти, и манифестации од областа на спортот од интерес на општина Радовиш за 2018 година.

Спортските активности, програми и манифестации од интерес за општина Радовиш, општината ги утврдува со Програма која ги одразува нејзините јавни потреби.

Проектите и активностите треба да обезбедат развој, стимулирање и презентација на вредностите и достигнувањата во областа на спортот на ниво на општина Радовиш.

 

Општина Радовиш ќе учествува во финансирање на програми, проекти, натпревари и манифестации од областа на спортот од интерес на општина Радовиш согласно законската регулатива а кои се поврзани со:

  • унапредување и збогатување на спортско-рекреативниот живот, особено на младите во општина Радовиш и создавање услови за нивно правилно насочување и организирање на нивните слободни активности ;
  • афирмација на општина Радовиш во државата и на меѓународен план преку спортски активности и резултати на спортисти и екипи од општина Радовиш;
  • активностите на сите заинтересирани спортски субјекти кои ќе достават програми за традиционалните спортски приредби и манифестации од локален, регионален, национален и меѓународен карактер;
  • програмите, проектите и активностите на спортисти-аматери, учениците во основните и средното училиште на подрачјето на општина Радовиш
  • спортско рекреативните активности на лица со посебни потреби;

 

Пријавувањето на Јавниот повик се врши со доставување на пополнета пријава (Апликација).

 

pdf-icon   (превземи)