If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ
7796
page-template-default,page,page-id-7796,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

     Радовиш е град втор по големина во југоисточниот регион, сместен во подножјето на планината Плачковица и северниот дел на Струмичко-радовишката Котлина.

radovis_od kaj injevo

  • Магистралниот пат М6 Штип-Радовиш-Струмица претставува главна врска на градот.
  • Седиште е на Општина Радовиш во која што припаѓаат уште 35 населени места.