If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

УВИД ВО РАБОТИТЕ НА ПОСТАВУВАЊЕТО НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО УБ 9.2 И НА САНИРАЊЕТО НА ДЕЛ ОД РЕЧНОТО КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА

  |     |   No comment

Денес направивме увид во работите на поставувањето на канализационата мрежа во УБ 9.2 и на санирањето на дел од речното корито на Радовишка река....

Прочитај повеќе

РАБОТНА СРЕДБА ЗА ПРОЕКТОТ „ЗЕЛЕНА ТОПЛИНА“

  |     |   No comment

Денес го одржавме првиот работен состанок со нашиот партнер, Здружението „ЦеПроСАРД“ од Скопје за новиот проект „Зелена топлина (Green Heat) - воведување на ефикасна услуга за централно греење, ориентирана кон корисниците, базирана на обновливи извори на енергија“. Проектот кој е финансиран од Европската унија е преку воспоставување...

Прочитај повеќе

НАБАВКА НА ДОПОЛНИТЕЛНА КОЛИЧИНА НА ПРОТИВПОЖАРНА ОПРЕМА

  |     |   No comment

Врз основа на планираното годишно набавување на противпожарна опрема а согласно Законот за пожарникарство, општина Радовиш изврши набавка на дополнителна количина на противпожарна опрема. Продолжуваме посветено да се грижиме за опременоста на единицата која професионално ги извршува задачите околу спасувањето на граѓаните и нивните имоти при...

Прочитај повеќе

УВИД НА ЧИСТЕЊЕТО НА РЕЧНОТО КОРИСТО НА РЕКА СТУПНИЦА ВО ПОДАРЕШ

  |     |   No comment

Продолжуваме со одговорна реализaција на она што го ветивме во нашата програма и директно ги решаваме напластените проблеми на граѓаните. Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов направи увид на чистењето на речното користо на река Ступница во Подареш. Со помош на техничката механизација на ЈП Плаваја, ќе...

Прочитај повеќе

РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКОТ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ СОГЛАСНО ПРОГРАМАТА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов беше во посета на општинското основно училиште „Кирил и Методиј“ во Ораовица каде во тек е реализацијата на проекот за спроведување на мерки за енергетска ефикасност согласно програмата за аерозагадување. Со цел за енергетска ефикасност и заштеда на енергија ке...

Прочитај повеќе

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО СТОПАНСТВЕНИЦИ КОИ СО СВОЈАТА ДЕЈНОСТ СЕ ЛОЦИРАНИ ВО СКЛОП НА ГРАДСКИОТ ПАЗАР

  |     |   No comment

Целта на средбата беше изградбата на нов Градски пазар која е планирана за идната година. Во таа насока беа разменети мислења околу сегашните проблеми, новите можности за користење на објектите, можности за инвестиции и секакви други идеи во делот на изградбата и изгледот на новиот...

Прочитај повеќе

САНАЦИЈА НА СПОРТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ООУ „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Во склоп на оваа училиште се реализира проект за санирање на спортското игралиште и обележување на теренот со еко боја, исто така ќе се изврши санација на летниковец и поставување на нови клупи и канти. На спортскиот терен ќе бидат поставени нови голови и кошеви...

Прочитај повеќе

УВИД НА ЗАПОЧНАТИТЕ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦАТА „КЕЈСКА“ И УЛИЦАТА БР. „2“ ВО УРБАНИОТ БЛОК 3

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов изврши увид на започнатите активности на улицата „Кејска“ и улицата бр. „2“ во урбаниот блок 3 во Радовиш.   Согласно техничките документации веќе е извршено обележување на трасите а започнати се и припремните градежни работи. Изведувач на градежните работи е фирмата...

Прочитај повеќе