If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Култура
40
archive,tax-portfolio_category,term-kultura,term-40,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК – 21 ФЕВРУАРИ

  |     |   No comment

Денес го одбележуваме Меѓународниот ден на мајчиниот јазик - 21 февруари воспоставен од Обединетите Нации и УНЕСКО а во насока на промоција, негување и афирмација на сите јазици што ги користат народите во светот и за поддршка на имплементацијата на стратегиите и политиките во полза...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА ЛИЦАТА ПО ПОВОД БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Aцо Ристов, денес одржа прием на лицата кои за празникот Богојавление – Водици ги фатија светите крстови во населените места во општина Радовиш. Посакувајќи им многу здравје, среќа, бериќет и успеси на секое поле, Градоначалникот на лицата им подари паметни часовници.     Наградени беа...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНИ 48-ТЕ КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

  |     |   No comment

Во деновите од 16 до 18 Декември во организација на Центарот за култура „Ацо Караманов“ и ОНБ „Браќа Миладиновци“ а под покровителство на општина Радовиш и Министерството за култура, во Радовиш се одржаа 48-те Караманови поетски средби. Активностите започнаа во Четвртокот со првата, воопшто организирана креативна...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА НЕОБЈАВЕНА ПОЕТСКА КНИГА „КАРАМАНОВ 2021″

  |     |   No comment

Центар за култура „Ацо Караманов„ Радовиш и Советот на 48. Караманови средби го распишаа Конкурсот за најдобра необјавена поетска книга и доделување на наградата „Караманов 2021″.   Конкурсот трае до 10 Ноември 2021 година, а може да учествуваат автори од Македонија и од останатите балкански земји што пишуваат...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА ЗА 2020 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за активности од областа на културата во...

Прочитај повеќе

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ПО ПРЕДЛОГ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА СЕЛО РАКЛИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14, 44/15), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), член __ од Статутот на Општина Радовиш, и донесената Годишна програма за изработување...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНИ НАЈДОБРИТЕ КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ ДОСЕГА СО УЧЕСТВО НА ГОЛЕМИОТ ШПАНСКИ И СВЕТСКИ ПОЕТ ХУСТО ХОРХЕ ПАДРОН

  |     |   No comment

Во рамките на Програмата на 46  Караманови поетски средби, одбележан Јубилејот 1000 години Радовиш со врвно вокално  инструментално дело - кантатата „Радовидение„ посветена на Радовиш – музика, композиторот Стојан Стојков и стихови од писателот Борче Панов.   Деновиве Радовиш пулсираше во духот на 46 Караманови поетски средби...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“, СЛЕДУВА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2019“

  |     |   No comment

Драги пријатели, продолжуваме со одбележувањето на јубилејот „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“. По седми пат општина Радовиш ќе биде домаќин на традиционалната и најмасовна манифестација „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“.   И оваа година, под покровителство на ЕЛС општина Радовиш, а во организација на ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ во...

Прочитај повеќе

ОЖ ДЕНИЦА НАГРАДЕНИ НА КУЛИНАРСКИОТ ФЕСТИВАЛ ВО С. БАНИЦА – БУГАРИЈА

  |     |   No comment

Здруженито на жени - Деница ја освои наградата „Слатки искушенија“ на Првиот кулинарски фестивал на Огледанта баница, селскиот труд и вкусниот воден лук кој се одржува во село Баница, Р. Бугарија.   На фестивалот кој се одржа по мотото: „Споделуваме вкусови-го споделуваме духот на пријателството“ Деница се...

Прочитај повеќе