If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЧИСТА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И РЕДОВНОТО ОДРЖУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ХИГИЕНА ВО ГРАДОТ – набавено ново специјално возило за подигање на смет

  |     |   No comment

Народните пари мора домаќински и одговорно да се трошат. Еден од нашите приоритети за модерна општина е секако зачувувањето на чиста животната средина и редовното одржување на комуналната хигиена во градот. Нашето јавно комунално претпријатие ЈП„Плаваја“ набави ново специјално возило за подигање на смет со што ја...

Прочитај повеќе

ПОСТАВЕНИ ИНТЕРНЕТ БАЗНИ СТАНИЦИ КОИ НУДАТ БЕСПЛАТЕН ПРИСТАП ДО БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ

  |     |   No comment

Проектите кои ги нудевме во кампањата беа плод на гласот и потребите на граѓаните. Затоа се реални и остварливи и наша обврска е тоа кое што сме го ветиле да го реализираме. Едно од нашите ветувања беше бесплатен интернет за сите. На вкупно 5 различни локации во градот...

Прочитај повеќе

НОВ ПАРКИНГ ВО МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА „КОМУНА“

  |     |   No comment

Граѓаните јасно и недвосмислено дадоа поддршка на проектите, промените и победите. Ние имаме одговорност заедно со народот да ја изградиме новата иднина и токму затоа уште веднаш почнуваме да ја остваруваме.   Денес во употреба пуштивме уште еден паркинг во месната заедница „Комуна“ кој беше приоритет на самите...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Преку обезбедување на нови стандарди со нови училишни згради и нова училишна опрема, продолжуваме со унапредување на условите за современо и модерно одвивање на образовниот процес во општината. Согласно позитивното мислење добиено од Министерството за образование и наука за отпочнување со работа и непречено одвивање на...

Прочитај повеќе

25 СТИПЕНДИИ ЗА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

ДОДЕЛЕНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ     Денес , во општина Радовиш беа доделени Договорите за стипендирање на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш Согласно Одлуката за доделување на стипендии за учебната 2021 / 2022 (бр....

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

  |     |   No comment

Врз основа на чл.22, став 1, точка 8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, став 1, од Статутот на општина Радовиш и врз основа на член 9 од Правилникот за доделување на стипендии на талентирани ученици од основното и средното образование во општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РИСТОВ ГО ПОСЕТИ НОВИОТ ПРИСТАПЕН ПАТ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов изврши увид на новиот пристапен пат од населеното место Штурово до новото планирано излетничкото место во склоп на размножувалиштето на диви животни.     Овој заеднички проект на општина Радовиш и Ловното друштво „Готен“ е со цел заштита на животните, поттикнување на...

Прочитај повеќе

Дигитална публикација: “МОЈАТА ВТОРА ГОДИНА-2019”

  |     |   No comment

Дигитална публикација: „МОЈАТА ВТОРА ГОДИНА-2019", Градоначалник Герасим Конзулов   Магазин за мојата и работата на локалната самоуправа во годината што изминува. Повеќе информации за инфраструктурните проекти, јубилејот 1000 години град, општинскиот спорт и култура како и други теми од делокругот на мојата работа.   Погледнете ја публикацијата. ...

Прочитај повеќе