If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Спорт
46
archive,tax-portfolio_category,term-sport,term-46,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2021“

  |     |   No comment

Во присуство на голем број спортисти, тренери, спортски работници и претставници од спортските клубови, како и претставници од бизнис секторот во општина Радовиш, на 04.02.2022 год., Петок во Ресторан „Маг Марг“ беше одржана традиционалната манифестација „Спортист на годината“.   Претходно комисијата за образование, спорт и култура и...

Прочитај повеќе

БОРЕЧКИОТ КЛУБ БК „БУЧИМ-РАДОВИШ“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов оствари прием на борачите, стручниот штаб и управата на Боречкиот клуб „Бучим-Радовиш“.   Повод за приемот беа освоените репрезентативни медали на Балканското првенство и на Медитеранското првенство кои се одржаа во Грција, во доста силна конкуренција.   Градоначалникот им честиташе на постигнатите успеси...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ, ЗДРУЖЕНИЈА И СОЈУЗИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2020 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ, СПОРТСКА ЕКИПА И ТРЕНЕР ЗА 2019 ГОД. КАКО И ЗА СПОРТСКИ РАБОТНИК ЗА ПОВЕЌЕГОДИШНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на член 34 од Статутот на општина Радовиш (Сл.гласник на општина Радовиш бр. 05/02), како и врз основа Правилникот за критериуми за избор на најуспешни спортисти, спортски екипи и спортски работници бр.08-348/1 од 11.02.2015 год., Комисијата за култура, образование и спорт при Советот...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ШЕСТОНОЕМВРИСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

Изминатите три недели под покровителство на ЕЛС општина Радовиш а во организација на ФК „Бунарџик“, граѓаните на општина Радовиш во спортската сала СРЦ 25 Мај, имаа можност да уживаат во уметноста на малиот фудбал.   Оваа година на традиционалниот шестоноемвриски турнир во мал фудбал „Радовиш 2019“ учествуваа...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“

  |     |   No comment

И денес под мотото „БИДИ АКТИВЕН“, во соработка со АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ а под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, во општина Радовиш беше одбележана „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“.   На спортските терени во ООУ „Никола Карев“ беше спроведен проектот „БИДИ АКТИВЕН –...

Прочитај повеќе

JАВЕН КОНКУРС ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРОГРАМА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА 6-ТО НОЕМВРИСКИ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ТРАДИЦИОНАЛНИОТ ТУРНИР „ТОПОЛНИЦА 2019“

  |     |   No comment

Под покровителство на општина Радовиш, во изминатете две недели беше одржан Традиционалниот турнир во мал фудбал „Тополница 2019“, кој секоја година се организира по повод празникот Курбан бајрам.   Вчера најпрвин беше одигран натпреварот за трето и четврто место каде што се сретнаа екипите „Гама Градба“ и...

Прочитај повеќе

ОДРЖАН ТУРНИРОТ ВО МАЛ ФУДБАЛ „ОРАОВИЦА 2019“

  |     |   No comment

Изминативе две недели под покровителство на Општина Радовиш а во организација на ФК Изведен, по четврти пат се одржа Турнирот во мал фудбал „Ораовица 2019“.   На турнирот учествуваа вкупно 24 екипи поделени во 2 категории: 19 екипи во категоријата Сениори и 5 екипи во категоријата...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА МЛАДИТЕ БОРАЧИ НА БК БУЧИМ РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари средба со борачите, тренерите и раководството на БК Бучим. Повод за приемот беше успешното учество на Меѓународниот турнир којшто се одржа во Јалова, Р. Турција во периодот од 26-27.07.2019 година.   На турнирот учествуваа вкупно 120 учесници од 16 различни екипи од...

Прочитај повеќе