If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Образование
7812
page-template-default,page,page-id-7812,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

 

ОБРАЗОВАНИЕ

 

Во областа на образованието и воспитувањето работат вкупно осум институции. Една од нив е предучилишна комбинирана установа, пет основни училишта со повеќе подрачни објекти, една гимназија од областа на средното образование и еден факултет.

 

Предучилишно воспитување

  • ЈОУ Детски градинки „Ацо Караманов“ со трите објекти „Цветови“ „Изворче“ и „Управна зграда“.

Основно образование

  • ООУ „Крсте Петков Мисирков“ – Радовиш
  • ООУ „Никола Карев“ – Радовиш – Радовиш
  • ООУ „Кирил и Методиј“ – Ораовица
  • ООУ „Орце Николов“- Ињево
  • ООУ „Коста Рацин“ – Подареш

Средно образование

  • СОУ „Коста Сусинов“ – Радовиш – со 1146 ученици. Средното училиште има гимназиски смер, металуршко-технички смер, и електротехнички смер – електротехничар за компјутерска техника и автоматика.

Високо образование

  • Електротехнички факултет – Радовиш, во состав на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. Со две додипломски студиски програми: „Системи за автоматско управување“ и „Обновливи извори на енергија“.