If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-16,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 13 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Решение за назначување на Комисија за спроведување и мониторинг на јавен оглас за ангажирање на 12 работници  за изведување на јавни работи во рок од 6 месеци бр: 09-175/2 од 28.01.2019 год. Одлука...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА XXX СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш денес ја одржа својата редовна 30-та седница, со која претседаваше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев.   На оваа седница беше работено со дневен ред од 42 точки.     РЕШЕНИЕ...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXX СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XX седница на Советот на општина Радовиш.     Седницата ќе...

Прочитај повеќе

КАКО ДО ПОДОБРО УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

  |     |   No comment

Уличното освелтување e една од најважните работи за секоја општина. Квалитетното улично осветлување придинесува за поголема безбедност во сообраќајот како и за општата социјална безбедност. Општина Радовиш активно работи на модернизација и подобрување на системот за улично осветлување во градот и населените места. Нашите анализи покажуваат дека постоечкиот...

Прочитај повеќе

САНИРАЊЕ НА ШТЕТИ ВО НАСЕЛЕНОТО МЕСТО КАЛУГЕРИЦА

  |     |   No comment

Согласно своето овластување,Општина Радовиш заедно со ЈП „Плаваја”, деновиве  врши  оперативни активности за санирање на настанатите штети, предизвикани од невремето, врз дел од инфраструктурата во населеното место Калугерица....

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

Во договор со ЕВН градот го доби на користење објектот кој се наоѓа спроти Паркот на младите на улица Св. Спасо Радовишки.   Нашата идеја е да направиме мултифункционален простор за повеќенаменска употреба кој би се прилагодувал за различни јавни настани како презентации, проекции, предавања, изложби, конференции...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“

  |     |   No comment

Започнувајќи од 10.06.2019 год. (Понеделник), продолжуваме со прекрасни настани од областа на културата и одбележувањето на јубилејот „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“. Во организација на општинските културни установи и здруженијата на граѓани од областа на културата а со поддршка од општина Радовиш, по повод големиот јубилеј и во...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ОДОБРЕНИОТ ПРОЕКТ ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 13 НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

  |     |   No comment

  Во врска со одобрениот проект за ангажирање на 13 невработени лица за потребите  на Општина Радовиш како дел од активна мерка 6,2 Јавни работи, Општина Радовиш ги известува сите заинтересирани граѓани за можноста да се вклучат и бидат ангажирани во овој проект . За таа цел...

Прочитај повеќе

ВО РАДОВИШ УТРЕ ЕДНОДНЕВЕН НАСТАН ПРОПРАТЕН СО НЕКОЛКУ РАЗЛИЧНИ СОДРЖИНИ

  |     |   No comment

Утре 30.05.2019 година (Четврток), општина Радовиш во соработка со канцеларијата на Европската делегација во Скопје, канцеларијата на УСАИД во Скопје, како и СОУ Коста Сусинов и општинските основни училишта, организираат прекрасен еднодневен настан пропратен со неколку различни содржини.   Програмата која ќе се одвива во дворот и...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА АРХИТЕКТОНСКО-УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦА ПОМЕЃУ ГП-Ж10 (КП 4440/2) И ГП-Ж11 (КП 4440/3) ДЕЛ ОД УБ15 ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член35 став3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Градоначалникот на Општина Радовиш го дава следното:     С О О П Ш Т Е Н И Е  За организирање на Јавна презентација и...

Прочитај повеќе