If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-21,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ЗА ПРЕДЛОГ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ ЗА ПОДАРЕШ, ДАМЈАН И ИЊЕВО

  |     |   No comment

Во тек е Јавна презентација и Јавна анкета за предлог урбанистички плановите за населените места Подареш, Дамјан и Ињево. Сите заинтересирани лица можат да доставуват писмени забелешки со анкетен лист во секторот за урбанизам во ЕЛС Општина Радовиш.   Погледни или превземи УПС ДАМЈАН УПС ИЊЕВО УПС ПОДАРЕШ ...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ЛУПД КАЛАУЗЛИЈА

  |     |   No comment

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена   За планскиот документ ЛУПД за определување на градежна парцела со намена В1-Образование и наука-ПОУ с. Калаузлија, општина Радовиш, кој се носи согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање, не е потребно да се спроведе стратегиска оцена на влијанието врз животната...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ДУП УБ 3

  |     |   No comment

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена   За планскиот документ Измена и дополнување на ДУП за дел од УБ3 со намена Индустрија во Радовиш, општина Радовиш, кој се носи согласно Законот за просторно и урбанистичко планирање, не е потребно да се спроведе стратегиска оцена на влијанието врз...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XIX-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XIX-итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ДО ГРАЃАНИТЕ

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани,         Според долгорочната временска прогноза, за подрачјето на Република Македонија а со тоа и на општина Радовиш, ни престои период пропратен со високи дневни теператури и слаби врнежи од дожд.   Временските прилики во текот на пролетта и летото, условија силен развој на вегетацијата, која веке...

Прочитај повеќе

АПЕЛ

  |     |   No comment

Се позачестена е појавата на палење на депонијата во Радовиш а нашите неофицијални сознанија дека истата се пали намерно од лица кои  остваруваат лична заработка и  се ангажирани од страна на овластени откупувачи на отпад, за нивни потреби и од други лица.   Имајки во предвид  дека...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XVIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XVIII-итна седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ И УЧЕСТВО НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ СУБЈЕКТИ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “СAМУН ЕМ ТАТЛИЈА“–12,13 И 14 ОКТОМВРИ 2018 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на Одлука на Управниот одбор од 24.08.2018 год., Здружението „Експериенце“ на ден 27.08.2018 год. објавува :                                ЈАВЕН ПОВИК За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “СAМУН ем ТАТЛИЈА“ –...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XVII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XVII-итна седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО-КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

                         Ј  А  В  Е  Н     О  Г  Л  А  С до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа   Се повикуваат сите евидентираните невработени лица кои се заинтересирани да се вклучат во програмата Општинско-корисна...

Прочитај повеќе