If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-28,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

О Б Ј А В А број 2/2016 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија

  |     |   No comment

  ОБЈАВА број 2/2016 (  07.10.2016) за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Радовиш    ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ – за учебната 2016/17 година

  |     |   No comment

К О Н К У Р С       за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2016/2017 година   За учебната 2016/2017 година, Општина Радовиш ќе додели:  20 стипендии на талентирани ученици од VI до IX одделение – по една...

Прочитај повеќе

О Б Ј А В А Брoj 2/2016 за издавање под закуп на деловен простор

  |     |   No comment

 О Б Ј А В А  Брoj 2/2016 за издавање под закуп на деловен простор по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ  Бр. 09-1427/1 од 13.09.2016 година   1.ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е издавање под закуп на деловен простор, сопственост на  Општина Радовиш, кој се...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА ВОЛОНТИРАЊЕ

  |     |   No comment

Јавен Оглас до евидентирани невработени лица за волонтирање . Се повикуваат сите евидентирани невработени лица за работно ангажирање со полно работно време, заради стекнување на вештини. Лицата ќе бидат вклучени и ангажирани во ЈОУД „Ацо Караманов“ во Радовиш .  ОГЛАС (превземи)...

Прочитај повеќе

ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“ 2016

  |     |   No comment

ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“ 2016 20.08.2016 (Сабота) 18:00 Вечерна богослужба во Храм „Св.Троица“ 19:30 Литија од Храм „Св.Троица“ до плоштад „Св.Спасо Радовишки“ 20:30 Духовна академија во дворот на Храм „Св.Троица“     21.08.2016 (Недела) 08:00 Света литургија во Храм „Св.Троица“ 11:00 Свечен ручек – Ман.комплекс „Св.Ѓорги“ , Ораовица 21:00 Концерт на Влатко Лозановски,...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско-корисна работа

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за врабоитување на РМ (АВРМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2016, Програмата Општинско – корисна работа,...

Прочитај повеќе

ДОНАТОРСКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД ПОПЛАВИТЕ ВО СКОПЈЕ

  |     |   No comment

      Општина Радовиш активно се вклучува во помагање и отстранување на штетите од поплавите кои го зафатија Скопје, екипа од 8 пожарникари заедно со сите расположливи средства и целокупна опрема во раните утрински часови ќе бидат на терен. Исто така Општина Радовиш во соработка со Општинската организација...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА НАСТАНАТИ ПРОМЕНИ И ПОДАТОЦИ ЗА ДАНОК НА ИМОТ

  |     |   No comment

ИЗВЕСТУВАЊЕ Се известуваат сите даночни обврзници, правни и физички лица, од Општина Радовиш, да ги пријават сите настанати промени во текот на 2016 година, кои се однесуваат на данокот на имот или комунална такса.  ...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ПЛАЌАЊЕТО НА ДАНОКОТ НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА

  |     |   No comment

СООПШТЕНИЕ Им се соопштува на сите правни и физички лица од Општина Радовиш, кои ги немат подмирено сите давачки од данокот на имот и комунална такса, тоа да го сторат во најкус можен рок...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ТЕНИСКИТЕ ТЕРЕНИ

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани, Согласно Правилникот за користење и одржување на двојните тениските терени.) ве известуваме дека, почнувајќи од 30.05.2016 год. Понеделник, терените можат да бидат користени рекреативно од граѓаните на општина Радовиш, според пропишаните услови во самиот Правилник. Ги замолуваме сите граѓани кои ќе ги користат терените за:...

Прочитај повеќе