If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-30,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

МОЈА ОПШТИНА: „moja-opstina.mk“

  |     |   No comment

Дефинирање на приоритетни услуги од социјалната сфера – Портал „moja-opstina.mk” Со цел за подобро информирање на граѓаните на Општина Радовиш за програмата Општинско-корисна работа, создаден е порталот www.moja-opstina.mk.   На овој портал сите граѓани ќе можат да ги изберат приоритетните услуги од социјалната сфера, кои сметаат дека се најпотребни....

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ

  |     |   No comment

  Ј А В Е Н  П О В И К за распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на спортските клубови од Општина Радовиш за 2016 година. Период на доставување на документите по објавениот Оглас од 26.01.2016 год. до 05.02.2016 год.              ЈАВЕН ПОВИК (превземи)...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ, СПОРТСКА ЕКИПА И ТРЕНЕР ЗА 2015 ГОДИНА

  |     |   No comment

  Ј А В Е Н  П О В И К за предлагање на кандидати за избор на спортист, спортска екипа и тренер за 2015 год. како и за спортски работник за повеќегодишна работа Комисијата за култура, образование и спорт ги повикува сите спортисти и спортски екипи од општина...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЛАЌАЊЕ НА ДАНОК НА ИМОТ И КОМУНАЛНА ТАКСА

  |     |   No comment

Најкасно до 31.01.2016 година граѓаните кои имаат промени во состојбата со недвижниот имот или комунална такса ќе можат да поднесат даночна пријава   Општина Радовиш врз основа на член 29 од Законот за данок на имот истакнува Јавна покана за поднесување на даночна пријава за утврдување на...

Прочитај повеќе

„ДЕН НА ДРВОТО 2015“ – СЛЕДНАТА СРЕДА ЌЕ САДИМЕ ДРВЦА

  |     |   No comment

Владата на Република Македонија на донесе одлука следната среда (2-ри декември) да се одржи традиционална акција "Ден на дрвото".   Три милиони садници на површина поголема од илјада хектари ќе бидат засадени во рамките на 16 -тиот по ред Ден на дрвото.   Годинешното мото „Засади успех“ се однесува...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДЕЛ ОД РЕЧНИТЕ КОРИТА НА ИЊЕВСКА РЕКА И РЕКА СУШИЦА

  |     |   No comment

Ј  А  В  Е  Н     П  О  В  И  К За чистење на дел од речните корита на Ињевска река L=5000  м. и речно корито на река Сушица L=5000 м Предмет на повикот Предмет на јавниот повик е ангажирање на градежна механизација за чистење на речните корита согласно Одлуката...

Прочитај повеќе

ВОНРЕДНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА НАЈАВА НА ТОПЛОТЕН БРАН

  |     |   No comment

Според информациите кои ги добивме од Центарот за управување со кризи се предвидува најава на топлотен бран за ден 23.07.2015 година. Топлотниот бран е со ниво на алерт 1 и е со изразен интензитет во регионите MK.SV и MK.OM. Потребно е да се превземат акциите од Здравствениот акционен план за фаза 1 .   Детални информации за превземање заштитни мерки...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ЛИНИИ ЗА ВРЕШЕЊЕ НА ПРЕВОЗ „ВОИСЛАВЦИ-РАДОВИШ“ И ОБРАТНО

  |     |   No comment

   ОГЛАС  За прибирање на понуди за доделување на линии за вршење општински линиски првоз на патници во Општина Радовиш     1. За превоз на граѓаните на Општина Радовиш се објавува Оглас за доделување на следните линии за правните и физички лица регистрирани за вршење на оваа дејност:     - с....

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА ЗА СУЛДУРЦИ

  |     |   No comment

СООПШТЕНИЕ За Јавна презентација и Јавна анкета за село Сулдурци   За донесување Урбанистички план за село Сулдурци, општина Радовиш во површина од 31.74 ха. Нацрт планот на Урбанистичкиот план за село Сулдурци ќе биде истакнат во просториите на општина Радовиш (мала сала), каде ќе се одржи и Јавната...

Прочитај повеќе

ОБЈАВА број 1/2015 (За отуѓување на градежно земјиште)

  |     |   No comment

ОБЈАВА број 1/2015  за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Радовиш   ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ   Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш , за...

Прочитај повеќе