If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,paged,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,paged-3,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПРОЕКТИ ВО ЗДРАВСТВОТО

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Целосна реконструкција на фасадата на ЈЗУ „Здравствен дом“ Радовиш 2. Целосна промена на столаријата на ЈЗУ „Здравствен дом“ Радовиш 3. Реконструкција и адаптација на зградата за специјалистички дејности на ЈЗУ „Здравствен дом“ Радовиш 4. Набавен Биохемиски анализатор за потребите на ЈЗУ „Здравствен дом“...

Прочитај повеќе

ИЗГРАДЕНА СПОРТСКА ИНФРАСТРУКТУРА

  |     |   No comment

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ Мандат 2013-2017 година   1. Изградено повеќенаменско спортско игралиште во дворот на Гимназијата „Коста Сусинов“ 2. Изградена нова Спортска Сала во ООУ „Крсте П. Мисирков“ 3. Изграден спортски терен во 3-та Урбана заедница во Радовиш 4. Изграден повеќенаменски спортски терен во ООУ „Никола Карев“ 5. Изградена Фитнес Зона 6. Изградени...

Прочитај повеќе

ЗАВРШНА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ И ДЕТСКОТО КАТЧЕ ВО ТРЕТАТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА

  |     |   No comment

Жителите на населба „Куклевица“ претстојните пролетни денови имаат можност да ги поминуваат и да уживаат во новата содржина во ова населба-спортското игралиште и детското катче.   Имено во текот на денешниот ден фирмата изведувач „Изградба“ ДОО Струмица ги постави детските реквизити: лулашки, клацкални, тобоган за лизгање.   Претходно на...

Прочитај повеќе

ЖИТЕЛИТЕ ОД ПОДАРЕШ ДОБИВААТ ДВЕ НОВИ УЛИЦИ

  |     |   No comment

Во населеното место Подареш од денеска почнува асфалтирањето на новоизградените две улици во ова населено место кое е оддалечено од градот Радовиш околу 10 км. Првиот слој асфалт се става на  улица ,,6“ која  е со должина од 420 метри, а втората улица ,,19“ е...

Прочитај повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА „БЕЛ КАМЕН“

  |     |   No comment

Денес се работеше на асфалтирањето и завршните работи околу изградбата на улицата „Бел Камен“ и крак 1 односно денес и утре целосно ќе биде асфалтирана улицата во должина од 300 метри.   Нејзината изградба беше започната на почетокот на 2016 година, и покрај асфалтирањето беа изградени и...

Прочитај повеќе

ОБРАЗОВАНИЕТО НА НАЈМАЛИТЕ НАШ ГЛАВЕН ПРИОРИТЕТ !

  |     |   No comment

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА НОВОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО ПОКРАЈЧЕВО Дека грижата за најмалите ни е главен приоритет на нас како локална власт покажува и фактот дека денес во село Покрајчево пуштивме во употреба ново училиште за кое општина Радовиш оддвои 4,7 милиони денари, а го изгради за...

Прочитај повеќе

ПАЦИЕНТИТЕ ОД РАДОВИШ ДОБИЈА НОВ СОВРЕМЕН МАМОГРАФ

  |     |   No comment

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска во посета на ЈЗУ„Здравен дом“ Радовишпри што го промовираше новонабавениот мамограф.   При денешната посета министерот Тодоров го промовираше пуштањето во употреба новонабавениот мамограф за потребите на пациентите од општина Радовиш и пошироко.   Тој даде   висока   позитивна   оценка   за „Здравен   дом“ Радовиш,  ...

Прочитај повеќе

СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ДЕТСКИОТ ПАРК ВО СУЛДУРЦИ

  |     |   No comment

  Во присуство на заменик министерот за локална самоуправа Љупчо Пренџов, градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, директорката на Центарот за развој на Југоисточен регион Жулиета Ѓуркова, голем број на присутни гости и жители на населеното место Сулдурци на свечен начин беше пуштен во употреба детскиот...

Прочитај повеќе

ПОКРАЈЧЕВО СО НОВА АСФАЛТИРАНА УЛИЦА

  |     |   No comment

  Деновиве жителите на село Покрајчево се сведоци на реализација на уште еден ветен проект од страна на градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, именно станува збор за асфалтирање на улица во селото во должина од 237 метри, ширина од 3,5 метри и дебелина на асфалтот...

Прочитај повеќе