If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-11,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат на територијата на Југоисточниот плански регион

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот, согласно Одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, организира прво прскање против возрасни комарци по земјен пат. Согласно набавката предвидени се вкупно две прскања за ларвициди и три прскања против...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА И РЕШЕНИЕ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ КОМУНАЛНА ТАКСА ЗА ЈАВЕН ПРОСТОР

  |     |   No comment

ОДЛУКА ЗА ЦЕЛОСНО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ КОМУНАЛНА ТАКСА НАДОМЕСТ ЗА КОРИСТЕЊЕ ЈАВЕН ПРОСТОР ПРЕД ДЕЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ЗА ФИРМИТЕ РЕГИСТРИРАНИ КАКО ДАНОЧНИ ОБВРЗНИЦИ ВО ДАНОЧНИОТ РЕГИСТАР ВО ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2020 ГОДИНА.     Одлука и решение за ослободување од плаќање комунална такса за јавен простор...

Прочитај повеќе

ПРВО ТРЕТИРАЊЕ НА ДЕЗИНФЕКЦИЈА, ДЕЗИНСЕКЦИЈА И ДЕРАТИЗАЦИЈА НА АДУЛТНИ КОМАРЦИ ПО ЗЕМЈЕН ПАТ

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот, согласно Одлуката на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, организира прво третирање на дезинфекција, дезинсекција и дератизација на адултни комарци по земјен пат.   Предвидени се вкупно две третирања за ларвициди и...

Прочитај повеќе

Јавна расправа/видео консултација за документ План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за изградба на локален пат кој ги поврзува населените места Прналија – Супурге, во Општина Радовиш во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта

  |     |   No comment

Јавна расправа/видео консултација за документ План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА) за изградба на локален пат кој ги поврзува населените места Прналија - Супурге, во Општина Радовиш во рамки на Проектот за поврзување на локални патишта       Образец за доставување коментари и предлози...

Прочитај повеќе

СОСТАНОК НА ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

На 19.03.2020 год . одржан е состанок на Штаб за Заштита и Спасување на Општина Радовиш во присуство на сите членови на штабот, на иницијатива на Командантот на штабот Герасим Конзулов. На состанокот беа присутни и Секретарот на Општина Радовиш Драги Стојанов и Директорот на...

Прочитај повеќе

И  З  В  Е  С  Т  У  В  А  Њ  Е

  |     |   No comment

Врз основа на законските одредби за утврдување на мерките за спречување на појава,внесување, рано откривање и спречување на ширењето и сузбивање на корона вирусот заради заштита на населението на општина Радовиш, градоначалникот на општината Герасим Конзулов во рамките на своите законски овластувања  ги реализира следните...

Прочитај повеќе

ВЛАДАТА СО ДОПОЛНИТЕЛНИ МЕРКИ И АКТИВНОСТИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ШИРЕЊЕ НА КОРОНА ВИРУСОТ

  |     |   No comment

Владата на Република Северна Македонија на денешната 15-та редовна седница ја разгледа информацијата на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи за преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот по сугестија на Комисијата за заразни...

Прочитај повеќе

ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ

  |     |   No comment

  Имајки ги во предвид секојдневните ваши потреби од услугите на локалната самоуправа ве известуваме дека почитувајки ги препораките на Владата за преземање дополнителни и заострени мерки и активности за превенција од ширење на корона вирусот, како и препораките од Комисијата за заразни болести на Министерството...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА УТВРДУВАЊЕ МЕСТА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ ПЛАКАТИ БЕЗ НАДОМЕСТ

  |     |   No comment

Се утврдуваат места за истакнување изборни плакати без надомест за секој организатор на изборна кампања кој ке учествува на предвремените Парламентарни избори 2020....

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ

  |     |   No comment

  СООПШТЕНИЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ   Соглaсно член 8-ѕ од Законот за превоз во патниот сообраќај („Службен весник на Република Македонија“ број 68/04, и измени) и Правилникот за постапката и програмата за полагање на испитот за добивање сертификат за автотакси возач, формата...

Прочитај повеќе