If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-14,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН ПОВИК ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ

  |     |   No comment

Се известуваат граѓаните, пчеларите и пчеларските здруженија на територијата на Општина Радовиш дека на ден 22.08.2019г. (четврток) во вечерните часови (од 22.00ч до 05:00ч) ќе се изврши прскање против комарци и други штетни инсекти. Се укажува на сите граѓани и пчеларски здруженија навреме да ги...

Прочитај повеќе

НА КОЈА ОД НАВЕДЕНИТЕ ЛОКАЦИИ БИ САКАЛЕ ДА СЕ ОДРЖИ МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2019“

  |     |   No comment

Анкета со која би сакале да Ве прашаме на која од наведените локации би сакале да се одржи манифестацијата „Самун ем Татлија 2019“ Вашите коментари и препораки можете да ги доставите и на маил info@radovis.gov.mk     Исто така може да одговорите на Анкетата....

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈА „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“

  |     |   No comment

Традиционално и оваа година, под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Радовиш, а во организација на Центарот за култура „Ацо Караманов“ и Македонската православна црква, Брегалничка епархија-Храм Св.Троица, општина Радовиш ќе го одбележи чествувањето на патронот и заштитник на градот - Св.Спасо Радовишки.   Манифестацијата, со...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Радовиш, Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2019 година усвоен од Владата на...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 13 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 3 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Програмата за јавни работи 2018-2021 година на Општина Радовиш, Решение за назначување на Комисија за спроведување и мониторинг на јавен оглас за ангажирање на 12 работници  за изведување на јавни работи во рок од 6 месеци бр: 09-175/2 од 28.01.2019 год. Одлука...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА XXX СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на XX седница на Советот на општина Радовиш.     Седницата ќе...

Прочитај повеќе

КАКО ДО ПОДОБРО УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

  |     |   No comment

Уличното освелтување e една од најважните работи за секоја општина. Квалитетното улично осветлување придинесува за поголема безбедност во сообраќајот како и за општата социјална безбедност. Општина Радовиш активно работи на модернизација и подобрување на системот за улично осветлување во градот и населените места. Нашите анализи покажуваат дека постоечкиот...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

Во договор со ЕВН градот го доби на користење објектот кој се наоѓа спроти Паркот на младите на улица Св. Спасо Радовишки.   Нашата идеја е да направиме мултифункционален простор за повеќенаменска употреба кој би се прилагодувал за различни јавни настани како презентации, проекции, предавања, изложби, конференции...

Прочитај повеќе