If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-24,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ПО ПРЕДЛОГ АУП за Г.П. бр. 128 КО РАДОВИШ

  |     |   No comment

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА и ЈАВНА АНКЕТА по Предлог АУП за Г.П. бр. 128 КО Радовиш, Општина Радовиш.   СЕ  ИЗВЕСТУВААТ граѓаните и правните лица од просторот опфатен со   Предлог  АУП за Г.П. бр. 128 КО Радовиш, Општина Радовиш, дека Градоначалникот на Општина Радовиш ја донесе Одлука за организирање на: ЈАВНА ...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ПО ПРЕДЛОГ ПЛАН НА ДУП ОД УБ.3

  |     |   No comment

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И АНКЕТА ПО ПРЕДЛОГ ПЛАН НА ДУП ОД УБ.3   СЕ  ИЗВЕСТУВААТ граѓаните и правните лица од просторот опфатен со   Предлог план за измена и дополнување на Детален урбанистички план за дел од У.Б.3  со намена индустрија во Радовиш, Општина Радовиш, дека Градоначалникот на Општина...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ ЗА 2017 ГОДИНА

  |     |   No comment

Ј А В Е Н  П О В И К за распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на спортските клубови од Општина Радовиш за 2017 година. Период на доставување на документите по објавениот Оглас од 14.02.2017 год. до 22.02.2017 год.    ЈАВЕН ПОВИК (превземи)...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА за доделување на стипендии на ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2016/17 год.

  |     |   No comment

Врз основа на чл.22, став 1, точка 8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, став 1, од Статутот на општина Радовиш и чл.2 и 9, ст. 5 од Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш бр.07...

Прочитај повеќе

О Б Ј А В А број 2/2016 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија

  |     |   No comment

  ОБЈАВА број 2/2016 (  07.10.2016) за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општина Радовиш    ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија, предвидено со Детален урбанистички план за град  Радовиш...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ – за учебната 2016/17 година

  |     |   No comment

К О Н К У Р С       за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2016/2017 година   За учебната 2016/2017 година, Општина Радовиш ќе додели:  20 стипендии на талентирани ученици од VI до IX одделение – по една...

Прочитај повеќе

О Б Ј А В А Брoj 2/2016 за издавање под закуп на деловен простор

  |     |   No comment

 О Б Ј А В А  Брoj 2/2016 за издавање под закуп на деловен простор по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ  Бр. 09-1427/1 од 13.09.2016 година   1.ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е издавање под закуп на деловен простор, сопственост на  Општина Радовиш, кој се...

Прочитај повеќе

ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“ 2016

  |     |   No comment

ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ „СВ.СПАСО РАДОВИШКИ“ 2016 20.08.2016 (Сабота) 18:00 Вечерна богослужба во Храм „Св.Троица“ 19:30 Литија од Храм „Св.Троица“ до плоштад „Св.Спасо Радовишки“ 20:30 Духовна академија во дворот на Храм „Св.Троица“     21.08.2016 (Недела) 08:00 Света литургија во Храм „Св.Троица“ 11:00 Свечен ручек – Ман.комплекс „Св.Ѓорги“ , Ораовица 21:00 Концерт на Влатко Лозановски,...

Прочитај повеќе