If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-5,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 3 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 3 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СИНТЕЗЕН ПЛАН СО ТАБЕЛАРЕН И ГРАФИЧКИ ДЕЛ ЗА УБ 8 РАДОВИШ

  |     |   No comment

Конечен предлог план за измена и дополнување на Детален урбанистички план за УМ А-дел од УБ 8 во Радовиш, во општина Радовиш. Овој УБ е на локација: Под бензинскапа пумпа на Макпертол, покрај река Сушица и регионалниот патен правец Радовиш-Струмица. Планскиот опфат е 8,58 ха. изработен...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА СОСТАНОК СО ИМАТЕЛИ НА НАДЗЕМНИ КАБЕЛСКИ МРЕЖИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е   На ден 24.11.2021 година со почеток од 12:00 ч. ќе се одржи состанок со иматели на надземни кабелски мрежи на територијата на општина Радовиш, во салата за состаноци во зградата на ЕЛС општина Радовиш.     Целта на состанокот...

Прочитај повеќе

Кампања „ПАРКИРАЈТЕ СОВЕСНО И ОДГОВОРНО“

  |     |   No comment

Почитувани сограѓани !   Започнуваме со реализација на кампањата „ПАРКИРАЈТЕ СОВЕСНО И ОДГОВОРНО“, чија главна цел е - во најблиска иднина воведување на зонско паркирање за граѓаните на општина Радовиш.   Свесни сме за секојдневните проблеми со кои се соочувате во делот на паркирањето на вашите возила и затоа...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 2 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 2 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ И СОУ „КОСТА СУСИНОВ“- РАДОВИШ, ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04.07.2013 год. и Правилникот за доделување на стипендии...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА НЕОБЈАВЕНА ПОЕТСКА КНИГА „КАРАМАНОВ 2021″

  |     |   No comment

Центар за култура „Ацо Караманов„ Радовиш и Советот на 48. Караманови средби го распишаа Конкурсот за најдобра необјавена поетска книга и доделување на наградата „Караманов 2021″.   Конкурсот трае до 10 Ноември 2021 година, а може да учествуваат автори од Македонија и од останатите балкански земји што пишуваат...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УП ЗА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕН КАБЕЛ ОД 1,8 МW, ОД НОВОПЛАНИРАНА ТРАФОСТАНИЦА НА ФОТОВОЛТАЖНА ЦЕНТРАЛА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 3 од Законот за урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.32/2020), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), член __ од Статутот на Општина Радовиш, и донесената Годишна програма за изработување на урбанистички планови...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА УТВРДУВАЊЕ МЕСТА ЗА ИСТАКНУВАЊЕ ПЛАКАТИ БЕЗ НАДОМЕСТОК

  |     |   No comment

Се утврдуват места за истакнување изборни плакати без надоместок за секој организатор на изборна кампања. - ѕид на ул. „Ана Поцкова“ - ѕид на ул. „Михајло Апостолски“ - ѕид на ул. „Плачковица“ и „Шаин Маале“ - ѕид на ул. „Коџа Баир“ Обележувањето е извршено согласно редоследот на ждрепката извршена од...

Прочитај повеќе