If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Соопштенија
39
archive,paged,tax-portfolio_category,term-soopstenija,term-39,paged-7,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВЕН ОДБОР ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ НА МЛАДИ

  |     |   No comment

Врз основа на член 17 од Закон за младинско учество и младински политики (Службен весник на РСМ бр. 10/2020), и член 5 од Одлуката за пристапување кон измени и дополнувања на Статутарна одлука за основање Совет на млади бр.08-826/1 од 31.05.2021 год., општина Радовиш распишува,     Јавен...

Прочитај повеќе

ПРВО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ ПО ЗЕМЈЕН ПАТ ВО ОПШТИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека првото прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 7 до 9 Јуни 2021 година, со следниот распоред:   На 07.06.2021 година (Понеделник), во период од 20 до 04 часот во општините...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 57 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 57 седница на Советот на општина Радовиш.     Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УП ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ СО КЛАСА НА НАМЕНА Е1 – ИНФРАСТРУКТУРА (ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ)

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е За организирање јавна презентација на УП вон опфат на Урбанистички План за формирање на градежни парцели со класа на намена Е1 – инфраструктура (фотоволтаични електрани) на дел од КП-1016/1, дел од КП 1016/6, дел од КП-1016/7,...

Прочитај повеќе

ВТОРО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ЛАРВИЦИДИ ПО ЗЕМЈЕН ПАТ ВО ОПШТИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ РЕГИОН

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот започна со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРОЕКТОТ ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ

  |     |   No comment

Почитувани граѓани, Информирани сме дека деновиве на социјалните мрежи одредени неупатени поединци, тргнувајќи од лични интереси задскриени и со политикански конотации, ги дезинформираат граѓаните и ги доведуваат во заблуда, користејќи тенденциозни дезинформации и невистини. Имено, се работи за проектот за уредување на централното градско подрачје, кој е...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 56 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 55 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА НАЗНАЧУВАЊЕ НА СЛУЖБЕНИК ЗА МЛАДИ

  |     |   No comment

Согласно член 23 од Законот за младинско учество и младински политики(Сл.весник на РСМ бр.10/2020)   , Градоначалникот на  Општина Радовиш,донесува:   Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е за назначување на службеник за млади   Административниот службеник Душан Хаџи-Василев вработен во Општина Радовиш и распореден на работно место со...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА „ПАТЕН ПРАВЕЦ КОН ПЛАНИНА ПЛАЧКОВИЦА“

  |     |   No comment

Ве известуваме дека почнувајки од 23.04.2021 год., до завршувањето на асфалтирањето патниот правец кон планина Плачковица нема да е прооден за секаков вид на возила во време од 09.00 до 17.00 часот секој работен ден освен недела.  ...

Прочитај повеќе

АПЕЛ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ НА ОТВОРЕН ПРОСТОР

  |     |   No comment

АПЕЛ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ НА ОТВОРЕН ПРОСТОР Територијата на нашата држава во текот на летниот период се соочува со зачестеност на полски и шумски пожари кои се помогнати од покачувањето на темпратурите и сушниот период, а човечкиот фактор е посочен како причинител на истите, кои...

Прочитај повеќе