If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-3,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“

  |     |   No comment

И денес под мотото „БИДИ АКТИВЕН“, во соработка со АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ а под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, во општина Радовиш беше одбележана „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“.   На спортските терени во ООУ „Никола Карев“ беше спроведен проектот „БИДИ АКТИВЕН –...

Прочитај повеќе

ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

  |     |   No comment

На повеќе локации во градот е обновена хоризонталната и вертикалната сигнализација. Поставени се нови сообраќајни знаци, нови сферни огледала за подобрување на прегледноста и се обновени постојните пешачки премини....

Прочитај повеќе

ТАМПОНИРАЊЕ НА УЛИЦИ ВО СЕЛО СУЛДУРЦИ

  |     |   No comment

Се започна со тампонирање на улици во село Сулдурци. Планирано е да се тампонираат дел од улиците во селата Воиславци и Калуѓерица. Тампонирањето се врши со струганиот асфалт кој се собра од обновата на дел од регионалниот пат Радовиш-Струмица....

Прочитај повеќе

РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТЕН ПРАВЕЦ РАДОВИШ-СТРУМИЦА

  |     |   No comment

Рехабилитација односно санирање на дел од регионалниот патен правец Радовиш-Струмица од клучка Радовиш до клучка Воиславци (Благој Туфанов) кој порано е изработен со послаб квалитет, во должина од 4,5 km.   Се отстранува дел од асфалтниот слој, се корегира равноста и ќе се постави нов слој...

Прочитај повеќе

ИЗВРШЕН УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Градоначалникот Конзулов изврши увид во градежните активности на локалниот пат Подареш-Смиљанци, односно од мостот на Смиљанска река до центарот на селото.   Се работи на асфалтирање на патот кој е во должина од 2.7 км. Градежните работи се очекуваат да завршат во наредните 7 дена. Вкупната вредност...

Прочитај повеќе

ЈП ПЛАВАЈА ЗАПОЧНА СО СОБИРАЊЕ НА ОТПАД ОД СЕЛО ИЊЕВО

  |     |   No comment

Се спроведува одлуката на советот за организирано собирање на отпад од  населените места.    Од вчера, Јавното комунално претпријатие „Плаваја“  врши организирано собирање и депонирање на комуналниот отпад од село Ињево. Вклучувањето на руралните средини во редовните активности на ЈП Плаваја следува по одлуката на општинскиот Совет...

Прочитај повеќе

ИНТЕНЗИВИРАНИ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Интензивно се работи на подготовка за асфалтирање на патниот правец Подареш-Смиљанци, поточно од мостот на Смиљанска река до центарот на селото, во должина од 2,7 км, пришто од вкупно 14 испусти, поставени се 7....

Прочитај повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА БР. 7 ВО С. КАЛУГЕРИЦА

  |     |   No comment

Се врши асфалтирање на улица бр. 7 во с. Калугерица во должина од 1200 метри. Во следните денови следува поставување на втор слој асфалт. Се очекува комплетно завршување на работите во следните 7 дена....

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖУВА ЧИСТЕЊЕТО НА РЕЧНИТЕ КОРИТА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Се работи на претходно предвидените локации со цел зголемување на пропусната моќ на речните корита и намалување на последиците од поплавите....

Прочитај повеќе