If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-4,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПРОЕКТ ЗА ПАТ КОЈ ЌЕ ГИ ПОВРЗУВА ОПШТИНИТЕ РАДОВИШ, ШТИП И КАРБИНЦИ

  |     |   No comment

На општина Радовиш и се доделени средства од Министерството за локална самоуправа преку Бирото за регионален развој во износ од 1.000.000,00 денари, за изработка на проект за пат кој ќе ги поврзува општините: Радовиш, Штип и Карбинци (од шумската куќичка во месноста „Коњарник“ до детското...

Прочитај повеќе

ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ИНТЕНЗИВИРАНИ

  |     |   No comment

Во завршна фаза се изградба на ул. бр. 7 во с. Калугерица со должина од 1200 метри и улица бр. 10, крак 2 во с. Ињево со должина од 545 метри, чие асфалтирање ќе биде завршено за 10 до 15 дена. Во завршна фаза...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ЌЕ ДОБИЕ НОВ РЕЗЕРВОАР ЗА ВОДА И НОВ ЦЕВКОВОД ВО ДОЛЖИНА ОД 3,5 КМ

  |     |   No comment

Вчера се одржа првиот работен состанок за проектот со кој градот ќе добие нов цевковод и резервоар за вода со што би требало да се реши проблемот со недостатоците на вода особено во високата зона на левата страна од градот.   На состанокот се дефинираа проектните активности...

Прочитај повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА УЛИЦА „ИЛИЈА АЛЕКСОВ“

  |     |   No comment

Во склоп на рехабилитацијата на патниот правец обновен е и мостот пред Раклиш.   Градежните активности се дел од проектот за реконструкција и рехабилитацијата на Регионалниот пат Радовиш- Подареш....

Прочитај повеќе

ИЗГРАДБА НА КРАК ОД УЛИЦА „ВАПЦАРОВА“

  |     |   No comment

Денес се започна со изградба на Крак од улица „Вапцарова“ во населба Куклевица во Радовиш. Овој крак од улицата ќе биде поплочен со Бекатон, исто така предвидено е решавање и одводнување на атмосферските води....

Прочитај повеќе

ХОРИЗОНТАЛНО ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА УЛИЦИТЕ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес се работеше на хоризонтално обележување на улиците во Радовиш: Булевар Александар Македонски Стариот влез во Радовиш - св. Спасо Радовишки Илија Алексов Илинденска Партизанска Плачковица ...

Прочитај повеќе

ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИ КОРИТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Согласно донесените одлуки од Советот на Општина Радовиш и Анекс Договорот потпишан помеѓу Општина Радовиш и Министерството за ЖС и ПП, ЈП „Плаваја“ - Радовиш, започна со чистење на речното корито на Река Марлада. Според потпишаниот Договор помеѓу Општина Радовиш и ЈП „Плаваја“ - Радовиш, покрај...

Прочитај повеќе

ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ РАБОТИ НА ПАТОТ КОН СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Деновиве активно се работи на траста во должина од 2.7 км. од локалниот пат Подареш-Смиљанци поточно од мостот на Смиљанска река до центарот на селото. Овој проект е поддржан од канцеларијата на Светска Банка во РСМ, а градежните работи ги изведува фирмата „Ленди Груп“ ДООЕЛ. Градежните работи...

Прочитај повеќе

ИЗРАБОТКА НА БЕХАТОНСКИ ПОДЛОГИ НА УЛ. „ПАРТИЗАНСКА“ ОД СТОПАНСКА БАНКА ДО КЕЈ „8 СЕПТЕМВРИ“

  |     |   No comment

Ќе се продолжи со изработка на бехатонски подлоги на ул. „Партизанска“ од Стопанска банка до кеј „8 Септември“-десната страна и понатаму на други површини кои се опфатени со програмата....

Прочитај повеќе