If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-102,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

НОВИ АВТОБУСКИ ПОСТРОЈКИ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Сакајки да им излеземе во пресрет на желбите на граганите и водејки грижа за нивните реални потреби, општина Радовиш во моментот поставува повеќе автобуски постројки за потребите на граѓаните од Радовиш и населените места.   Во тек е поставувањето на вакви постројки во селата Ораовица, Злеово, Подареш...

Прочитај повеќе

Известување: „НАШИТЕ УЛИЦИ – НАШ ИЗБОР“ и „МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИРОТ“

  |     |   No comment

Известување ЕЛС општина Радовиш во соработка со ОО на Сојузот на борците од општина Радовиш, Центарот за култура „ Ацо Караманов “ како и Основните и Средното општинско училиште, целосно се вклучува во одбележувањето на Европската недела на мобилност со организирање на манифестацијата „ Нашите улици...

Прочитај повеќе

ЕЛАБОРАТ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

  |     |   No comment

Јавното претпријатие за државни патишта на Република Македонија изработува тендерска документација за рехабилитација и реконструкција на локалната патна мрежа во Република Македонија (тендер бр. 7), со заем од Светска Банка. Во рамките на тендерската документација изготвен е и Елаборат за заштита на животната средина.   Елаборат за...

Прочитај повеќе

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ТАКСИ ВОЗАЧИ, ЗА МЕЃУНАРОДЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ПОЗНАВАЊЕ НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК

  |     |   No comment

Ј А В Е Н   П О В И К ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ КАНДИДАТИ КОИ РАБОТАТ КАКО ТАКСИ ВОЗАЧИ ВО ПРАВНИ ЛИЦА ЛИЦЕНЦИРАНИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА ОВАА ДЕЈНОСТ, ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА ОБУКА ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ПОЗНАВАЊЕ...

Прочитај повеќе

ПОРТАТА НА РАДОВИШ – ЕДНА СЛИКА ИЛЈАДА ЗБОРОВИ

  |     |   No comment

Како ретко кој град во Република Македонија како нашиот град може да се пофали со модерно уреден и хортикултурно среден влез. Имено на иницијатива на градоначалникот на општина Радовиш г-дин.Сашко Николов и посветената работа на службите во општина Радовиш се пристапи кон уредување и средување...

Прочитај повеќе

СЕРИОЗНИ ИНВЕСТИЦИИ – ГАРАНТ ЗА ВРВНИ УСЛОВИ И ВРВНИ РЕЗУЛТАТИ НА ФК ПЛАЧКОВИЦА

  |     |   No comment

Имајки го во предви фактот што со изградбата на фудбалскиот стадион и едната соблекувална на местото на старото фудбалско игралиште  од страна на Агенцијата за млади и спорт не се создаде еден до крај заокружен спортски објект и гледајки ја руинираната и опасна по животот...

Прочитај повеќе

ГРИЖАТА ЗА НАЈМАЛИТЕ ВРВЕН ПРИОРИТЕТ ЗА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Грижата за најмалите е еден од главните приоритети на градоначалникот на општина Радовиш г-дин Сашко Николов  па не случајно во неговиот мандат од буџетот на општина Радовиш постојано се оддвојуваат значителни суми за поправка, реконструкција реновирање и усовременување на градинките во општината.   Денешниот ден градоначалникот Николов...

Прочитај повеќе

8 СЕПТЕМВРИ ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

  |     |   No comment

ОПШТИНА РАДОВИШ 8 Септември - Ден на независноста на Република Македонија     ПРОГРАМА (5-ти Септември)   10:00 часот Полагање свежо цвеќе пред споменикот на независноста (Општина Радовиш) 19:00 часот ЦК "Ацо Караманов" - Промоција на книгата "Името е нашата татковина" Промотор: Ристо Никовски, Гости Ефтим Клетников (писател), Стојан Стојков (композитор), Запро Запров...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА

  |     |   No comment

  По повод празникот на градот Радовиш 6-ти Ноември, општина Радовиш го објавува вториот по ред конкурс „Радовиш преку објективот“ за избор на најдобра фотографија од поднебјето на Радовиш и Радовишко.   Овој конкурс би бил мотив на нашите граѓани да достават свои фотогафии и моменти одбележани...

Прочитај повеќе

24.СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш ја одржа 24-та седница, во која беа разгледани и усвоени голем број на одлуки и извештаи од комисиите при Советот.   Седницата ја водеше Претседателот на Советот Никола Миовски, а се работеше со однапред донесен дневен ред од 34 точки. На оваа седница се...

Прочитај повеќе