If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-12,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПОПИС 2021: ПРИДРУЖИ СЕ НА ТИМОТ

  |     |   No comment

Ги повикуваме сите заинтересирани, како и сите оние кои се пријавија на првиот повик во март годинава, да ја пополнат апликацијата и да станат дел од големиот пописен тим кој во септември ќе го спроведе долгоочекуваниот Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна...

Прочитај повеќе

ДА ГИ ПРЕВЗЕМЕМЕ СИТЕ НЕОПХОДНИ МЕРКИ ЗА ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

  |     |   No comment

Почитувани, влегуваме во период на високи температури кои ќе се одвиваат на целата територија на Републиката, според долгорочната временска прогноза за подрачјето на општина Радовиш се очекуваат високи дневни температури и слаби изгледи за врнежи од дожд. Вегетацијата која е во фаза на сушење преставува потенцијална опасност...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВИ ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК за избор на членови за формирање на Локален младински совет Опис на јавниот повик: Локалното Собрание на млади на Општина Радовиш распишува Јавен повик за членство во Локалниот младински совет на Општина Радовиш. Јавниот повик се објавува на веб-страницата на Општина Радовиш, во локалните медиуми,...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ЛИНИИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ОПШТИНСКИ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на Одлуката за распишување оглас за распределба на линии за вршење линиски превоз на патници во општина Радовиш број 08-818/1 од 31.05.2021 година. Комисијата за јавна безбедност, безбедност во сообраќајот и противпожарната заштита при Советот на општина Радовиш, распишува: О Г Л А С За прибирање на...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ ЗА МЛАДИ

  |     |   No comment

Врз основа на член 17 став 2 од Закон за младинско учество и младински политики (Службен весник на РСМ бр. 10/2020), и член 5 од Одлуката за пристапување кон измени и дополнувања на Статутарна одлука за основање Совет на млади бр.08-826/1 од 31.05.2021 год., иницијативниот...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УП ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ СО КЛАСА НА НАМЕНА Е1 – ИНФРАСТРУКТУРА (ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ)

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 3 од Законот за урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.32/2020), член 50 точка 4 од Законот за локална самоуправа ("Сл.весник на РМ" бр.5/02), член __ од Статутот на Општина Радовиш, и донесената Годишна програма за изработување на урбанистички планови...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВЕН ОДБОР ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ЛОКАЛНО СОБРАНИЕ НА МЛАДИ

  |     |   No comment

Врз основа на член 17 од Закон за младинско учество и младински политики (Службен весник на РСМ бр. 10/2020), и член 5 од Одлуката за пристапување кон измени и дополнувања на Статутарна одлука за основање Совет на млади бр.08-826/1 од 31.05.2021 год., општина Радовиш распишува,     Јавен...

Прочитај повеќе

ПРВО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ ПО ЗЕМЈЕН ПАТ ВО ОПШТИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека првото прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 7 до 9 Јуни 2021 година, со следниот распоред:   На 07.06.2021 година (Понеделник), во период од 20 до 04 часот во општините...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 57 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 57 седница на Советот на општина Радовиш.     Седницата ќе...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА УП ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ СО КЛАСА НА НАМЕНА Е1 – ИНФРАСТРУКТУРА (ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ)

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е За организирање јавна презентација на УП вон опфат на Урбанистички План за формирање на градежни парцели со класа на намена Е1 – инфраструктура (фотоволтаични електрани) на дел од КП-1016/1, дел од КП 1016/6, дел од КП-1016/7,...

Прочитај повеќе