If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-13,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ВТОРО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ЛАРВИЦИДИ ПО ЗЕМЈЕН ПАТ ВО ОПШТИНИТЕ ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ РЕГИОН

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот започна со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ПРОЕКТОТ ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ

  |     |   No comment

Почитувани граѓани, Информирани сме дека деновиве на социјалните мрежи одредени неупатени поединци, тргнувајќи од лични интереси задскриени и со политикански конотации, ги дезинформираат граѓаните и ги доведуваат во заблуда, користејќи тенденциозни дезинформации и невистини. Имено, се работи за проектот за уредување на централното градско подрачје, кој е...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 56 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш вчера ја одржа 56 редовна седница. Седницата беше одржана во просториите на СОУ „Коста Сусинов“ во Радовиш. Советниците работеа со дневен ред од 63 точки, 60 точки беа усвоени, 3 не се усвоија. На почетокот од седницата поставени беа советнички прашања на...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 56 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 55 седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА НАЗНАЧУВАЊЕ НА СЛУЖБЕНИК ЗА МЛАДИ

  |     |   No comment

Согласно член 23 од Законот за младинско учество и младински политики(Сл.весник на РСМ бр.10/2020)   , Градоначалникот на  Општина Радовиш,донесува:   Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е за назначување на службеник за млади   Административниот службеник Душан Хаџи-Василев вработен во Општина Радовиш и распореден на работно место со...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА „ПАТЕН ПРАВЕЦ КОН ПЛАНИНА ПЛАЧКОВИЦА“

  |     |   No comment

Ве известуваме дека почнувајки од 23.04.2021 год., до завршувањето на асфалтирањето патниот правец кон планина Плачковица нема да е прооден за секаков вид на возила во време од 09.00 до 17.00 часот секој работен ден освен недела.  ...

Прочитај повеќе

АПЕЛ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ НА ОТВОРЕН ПРОСТОР

  |     |   No comment

АПЕЛ ЗА ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ НА ОТВОРЕН ПРОСТОР Територијата на нашата држава во текот на летниот период се соочува со зачестеност на полски и шумски пожари кои се помогнати од покачувањето на темпратурите и сушниот период, а човечкиот фактор е посочен како причинител на истите, кои...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНУВА ТРЕТИРАЊЕТО ПРОТИВ ЛАРВИЦИДНИ И ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ ВО ОПШТИНИТЕ ОД ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

  |     |   No comment

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот започнува со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот...

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА СЕКРЕТАРОТ СТОЈАНОВ СО ДИРЕКТОРОТ НА ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА ИБРАХИМ АЛТАН

  |     |   No comment

Донирани 25 инвалидски колички за лица со попреченост   Сектетарот на Општина Радовиш, Драги Стојанов оствaри средба со генералниот директор на Црвената полумесечина на Република Турција, Ибрахим Алтан. Повод за денешната средба беше донацијата на 25 инвалидски колички, слушни апарати и средства за хигиена од страна на...

Прочитај повеќе

ТЕКОВНО: 6 ПРОЕКТИ ЗА ПОДОБРА ОПШТИНА

  |     |   No comment

Продолжува работата на тротоарите на ул. Плачковица; Се поставуваат бетонски рабници на кракот на ул.Плачковица пред асфалтирање; Се поплочува нова улица во с.Ораовица; Се гради спортското игралиште во с. Подареш; Активно се работи на трите улици со фекална канализација во с. Јаргулица; Се обновува...

Прочитај повеќе