If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-15,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ТЕСТИРАНИ КАНДИДАТИТЕ ЗА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И ИНСТРУКТОРИ

  |     |   No comment

Тестирање на кандидатите за попишувачи во Пописот 2021 година. За општините Радовиш и Конче се предвидени 56 попишувачи Македонци, 10 попишувачи Турци, 1 попишувач Ром како и 7 реонски инструктори. ...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 53 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера во СОУ „Коста Сусинов“ беше одржано продолжението од 53 седница на Советот на општина Радовиш. На оваа седница се работеше со дневниот ред кој беше претходно донесен и продолжен со разгледување после седмата точка од прекинувањето на седницата поради немање кворум за работа....

Прочитај повеќе

СПИСОК НА ПРИЈАВЕНИ КАНДИДАТИ ЗА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ

  |     |   No comment

СПИСОК НА ПРИЈАВЕНИ КАНДИДАТИ ЗА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ Група 1 - 11.03.2021 година. 10.00 часот во Гимназија „Коста Сусинов“ Група 2 - 11.03.2021 година. 10.00 часот во Гимназија „Коста Сусинов“ Група 3 - 11.03.2021 година. 10.00 часот во Гимназија „Коста Сусинов“ Група 4 - 11.03.2021 година. 12.00...

Прочитај повеќе

РАБОТЕН СОСТАНОК НА КОМИСИЈАТА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОПИС

  |     |   No comment

Комисјата за спроведување на попис Радовиш, одржа работен сосотанок во врска со претстојниот попис на население, домаќинства и станови кој ќе се одржи од 01.04 до 21.04.2021 година.  ...

Прочитај повеќе

53 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во СОУ „Коста Сусинов“ во Радовиш, советниците ја работеа 53 седница со Дневен ред од 56 точки. Седницата започна но после седмата точка беше прекината поради немање кворум за работа. Продолжението на оваа седница дополнително ќе биде закажано....

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 53 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 53 седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе...

Прочитај повеќе

Јавен конкурс за распределба на средства од Буџетот на општина Радовиш на спортски клубови, здруженија и сојузи од општина Радовиш за 2021 год.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Службен гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно донесената годишна Програма за јавните потреби на спортот во општина...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 10 РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ ВО РОК ОД 11 МЕСЕЦИ

  |     |   No comment

ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на 10 работници за изведување на јавни работи во рок од 11 месеци.   Услови за пријавување: а) долгорочно евидентирани невработени лица б) ниско квалификувани невработени лица в) лица над 55 години   за лицата кои ќе бидат избрани и ангажирани е предвидена финансиска подршка во износ од...

Прочитај повеќе