If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-17,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЕЛАБОРАТ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА – Изградба на локален пат Супурге-Коџалија, Општина Радовиш

  |     |   No comment

  ЕЛАБОРАТ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА - Изградба на локален пат Супурге-Коџалија, Општина Радовиш     Погледни или превземи Елаборат ...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 47 ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 47 седница на Советот на општина Радовиш. Седницата ќе...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ЛИНИИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ОПШТИНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ, ВОИСЛАВЦИ-РАДОВИШ (И ОБРАТНО)

  |     |   No comment

ОГЛАС  За прибирање на понуди за доделување на линии за вршење на општински превоз на патници во општина Радовиш Воиславци - Радовиш (и обратно)     Оглас за прибирање на понуди за доделување на линија Воиславци-Радовиш (и обратно) ...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА – За планскиот документ измена и дополна на УПС Раклиш за блок 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12, со намена А1, В2, В5, Д1, Д2, Д3, Е1, Е2 во КО Раклиш, општина Радовиш

  |     |   No comment

Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина (Сл. Весник на РМ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14, 44/15, 129/15, 192/15, 39/16 и 99/19), општина Радовиш, на ден 04.04.2019 година, донесе   Одлука за Неспроведување на стратегиска...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА – За планскиот документ измена и дополна на ДУП УБ 15 за дел од УМ 1, со намена А1, Б5, Г2, Д3, Е1, Е2, во КО Радовиш, општина Радовиш

  |     |   No comment

Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина (Сл. Весник на РМ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14, 44/15, 129/15, 192/15, 39/16 и 99/19), општина Радовиш, на ден 04.04.2019 година, донесе   Одлука за Неспроведување на стратегиска...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА 45 ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 53 став  од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на 45 итна седница на Советот на општина...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ДО ЕВИДЕНТИРАНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО – КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина РадовишОперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2020 година усвоен од Владата на Република...

Прочитај повеќе

ЕСКО МОДЕЛ: ОПШТИНА РАДОВИШ ДОБИВА НОВО УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ СО МОДЕРНИ ЛЕД СВЕТИЛКИ  

  |     |   No comment

Потпишан договорот за јавно-приватно парнетнерство помеѓу Општината и фирмата Интеренерго   Денес, 31.07.2020, градоначалникот Герасим Конзулов и директорот на фирмата „ИНТЕРЕНЕРГО“ ДООЕЛ- Зоран Трпески потпишаа Договор за воспоставување на јавно-приватно партнерство за давање на енергетски услуги на јавно осветлување по ЕСКО модел.   Станува збор за проект во вредност...

Прочитај повеќе

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД „ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА“

  |     |   No comment

Денес во паркот на младите и споменикот на паднатите борци беше оддадена почит и положено свежо цвеќе по повод „Денот на републиката“ .   Свежо цвеќе положи делегација на општина Радовиш предводена од Секретарот на општината Драги Стојанов, делегација на Советот на општина Радовиш, делегација на Сојузот...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 44 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во Центарот за култура „Ацо Караманов“ во Радовиш беше одржана 44 редовна работна седница на Советот на општина Радовиш.   Се работеше на дневен ред од 14 точки и шест точки дополнување на дневниот ред....

Прочитај повеќе